Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Berthelemot
Puligny Montrachet 2022

€ 65,95
/ € 395,70 (per doos van 6)

Domaine Berthelemot
Puligny Montrachet 2022

€ 65,95
/ € 395,70 (per doos van 6)
Familiedomein uit Meursault met vijftien hectare prestigieuze wijngaard in de Côte de Beaune – appellations Meursault, Puligny-Montrachet, Chassagne-Montrachet, Pommard, Beaune en Corton-Charlemagne omvattend – en wordt beheerd met het grootst mogelijke respect voor de omgeving en de wijnstokken. Want, zo vindt men bij Berthelemot, alléén op een gezonde bodem komen wijnstokken volledig tot hun recht. Ook al is de geschiedenis van Domaine Berthelemot vrij recent, het familiale karakter staat centraal. Brigitte Berthelemot, die het domein in 2006 creëerde, werd geïnspireerd door één van haar ooms, een wijnboer in de Mâconnais, en trad in de voetsporen van haar vader, die een fascinatie had voor planten, bodems en terroir. Samen met haar zoon Thomas Berthelemot (die in 2017 toetrad) leidt zij dit zeer gerespecteerde wijnhuis.
Afkomstig uit de wijngaarden Rechaux en Meix. De aanplant dateert uit de begin jaren 60. Helder citroengeel qua kleur. Subtiele en fijne neus van rijp fruit (peer, perzik) en citrus. Hazelnoot. Minerale en pure stijl. Lemon. Herkenbaar Puligny. Zeer goed evenwicht in rijkdom en frisheid. Heel mooie wijn en onlangs bekroond met 93 punten in WineEnthousiast.
Aanbevolen bij kreeft, zeetong, écrivisses in crème sauzen, foie gras, fruitige kazen zoals Comté.
€ 65,95
/ € 395,70 (per doos van 6)
Domein Domaine Berthelemot
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2025 - 2030
Serveertemperatuur 12-14°C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Chardonnay
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Domaine Berthelemot

Bourgogne Côte de Beaune / Frankrijk

We volgen dit domein al jaren en kregen toen éindelijk – na jaren intensief relatiemanagement – de kans om hier rechtstreeks te kopen. Het kleine domaine (7,8 hectare) heeft wijngaarden in Pommard, Monthélie, Beaune, Beaune 1er cru, Puligny Montrachet, Chassagne Montrachet en Meursault. Een relatief jong wijnbedrijf (2006), gecreëerd door Brigitte Berthelemot, voorheen wijnmaker in de Loire-vallei. Marc Cugney is de verantwoordelijke wijnmaker. Het domein is biologisch gecertificeerd en hard op weg naar een biodynamische certificering. De wijnpers bejubelt dit als nouveau nom en Côte de Beaune. Terecht, want alles wat hier gemaakt wordt, is waanzinnig elegant, eerlijk en puur. Qua stijl understated, er is nooit sprake van overextractie. Het sap wordt met de grootste zorg en traagheid gevinifieerd. Je proeft dat het wijnmaken tot in de perfectie beheerst wordt.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief