Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Charles Audoin
Bourgogne Aligoté 2022

€ 23,95
/ € 143,70 (per doos van 6)

Domaine Charles Audoin
Bourgogne Aligoté 2022

€ 23,95
/ € 143,70 (per doos van 6)
Charles Audoin nam met zijn vrouw Marie Francoise het domein over in het jaar 1972. Het domein is gelegen in Marsannay-la-Côte en spreidt zich uit over 14 hectare. Hun gamma biedt ook 14 verschillende wijnen. Er is sindsdien veel werk verzet in wijngaarden en kelders, met een biologische insteek die heeft geleid tot het gecertificeerd label HVE (Haute Valeur Enviromental). Sinds 2000 runt de energieke Cyril Audoin het domein en dat weten ze nu wel in binnen- en buitenland. Geroemd en gewaardeerd met veel nationale- en internationale prijzen! Cyril zijn vader is de grote inspirator van het domein en degene die de ommekeer voor Marsannay maakte. Vandaar dat het domein nog altijd de naam draagt van Charles Audoin.
Aantrekkelijke goudgele kleur. In de neus wit fruit, citrus met een florale toets. Lekkere frisse aanzet met pittige zuren, daarna een crèmig middenpallet, die de wijn in balans brengt. Aligoté die er met kop en schouders bovenuit steekt!
Frisse geitenkaasjes. Truite aux amandes, rogvleugel met bruine boter en kappertjes, oesters, fruits de mer.
€ 23,95
/ € 143,70 (per doos van 6)
Domein Domaine Charles Audoin
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2024 - 2028+
Serveertemperatuur 12 à 14 °C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Aligoté
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Domaine Charles Audoin

Bourgogne Côte de Nuits / Frankrijk

We zijn in Marsannay. De noordelijkste appellatie van de Côtes de Nuits, dicht bij hertogenstad Dijon Hier ligt Domaine Charles Audoin, gevestigd in het dorp Marsannay-la-Côte, met 14 hectare wijngaard in de appelaties Marsannay en Fixin. Audoin is een echte Marsannay-specialist en maakt wijnen van twaalf verschillende climats binnen de gemeente. In wit en rood én rosé: en dat is bijzonder want rosés zijn een zeldzaamheid in de Bourgogne (dit is ook nog een ontzettend goede). De witte wijnen van aligoté en chardonnay zijn opvallend elegant, de rode wijnen een prachtige weerspiegeling van hun terroir. Al met al een indrukwekkend gamma. Ook Robert Parker’s Wine Advocate tipt wijnliefhebbers over Audoin: 'This domaine continues to belong on any short list of the Côte de Nuits's finest values.’

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief