Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Calmel et Joseph
Clairette du Languedoc 2022 l'astre divin

€ 14,95
/ € 89,70 (per doos van 6)

Calmel et Joseph
Clairette du Languedoc 2022 l'astre divin

€ 14,95
/ € 89,70 (per doos van 6)
Het Franse wijnmakersduo Laurent Calmel en Jérôme Joseph, is een begrip in de Languedoc. Oenoloog en voormalig flying winemaker (Calmel) en voormalig sommelier en creatief brein (Joseph) werken samen onder de naam Calmel & Joseph. Het zijn micro-négociants: gepassioneerde wijnmakers die druiven en most kopen uit de beste gebieden van de Languedoc-Roussillon om daar wijn van te maken onder eigen label. Hiervoor werken ze samen met zo’n vijftig lokale, veelal biologisch werkende wijnboeren. Druiven komen uit wel vijftien verschillende herkomstgebieden. Inmiddels bezitten ze ook hun eigen wijngoed, Domaine de la Madone, in het dorp Montirat (Aude). De heren bepalen samen net grote precisie de vinificatiemethode, blend en opvoeding van elke création die hun stal verlaat.
Uit de Crus serie van Calmel & Joseph. Opgevoed in 80% betonkuipen en 20% in eikenhouten vaten voor 6 maanden. Briljant strogeel van kleur. De Clairette heeft een zeer specifiek aroma in de neus met citrus, bergamot, sinaasappelschil, perzik, toast, vanille en oranjebloesem. Complex en veel smaakintensiteit. De eerste aanzet in de mond is heel uitnodigend, breed, bijna romig, licht getoast met aangename kruiden en fruitaroma's als peer en ananas. Krachtig, smaakvol en pure wijn met bewaarpotentieel.
Mousse van gerookte zalm. Rillettes van sardientjes. Pastasalade met tonijn. Varkenskotelet met abrikozen. Witte vis in tomatensaus.
€ 14,95
/ € 89,70 (per doos van 6)
Domein Calmel et Joseph
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2023-2028
Serveertemperatuur 12-14°C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Clairette
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13,5%

Calmel & Joseph

Languedoc Roussillon / Frankrijk

Het Franse wijnmakersduo, Laurent Calmel en Jérôme Joseph, is een begrip in de Languedoc. Oenoloog en voormalig flying winemaker (Calmel) en voormalig sommelier en creatief brein (Joseph) werken samen onder de naam Calmel & Joseph. Het zijn micro-négociants: gepassioneerde wijnmakers die druiven en most kopen uit de beste gebieden van de Languedoc-Roussillon om daar wijn van te maken onder eigen label. Hiervoor werken ze samen met zo’n vijftig lokale, veelal biologisch werkende wijnboeren. Druiven komen uit wel vijftien verschillende herkomstgebieden. Inmiddels bezitten ze ook hun eigen wijngoed, Domaine de la Madone, in het dorp Montirat (Aude). De heren bepalen samen net grote precisie de vinificatiemethode, blend en opvoeding van elke création die hun stal verlaat.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief