Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Mas Gabinele
IGP Pays d'Hérault 2022 Grenache Gris

€ 19,95
/ € 119,70 (per doos van 6)

Domaine Mas Gabinele
IGP Pays d'Hérault 2022 Grenache Gris

€ 19,95
/ € 119,70 (per doos van 6)
Thierry Rodriguez, kleinzoon van een wijnmaker, begon zijn carrière in de export van Languedoc-wijnen en richtte in 1993 zijn eigen wijnhandelsbedrijf op. Zijn selectiemethode was vooral gebaseerd op kwaliteit en hij begon al snel te werken met een klein aantal toegewijde wijnmakers. De volgende stap was natuurlijk om wijnen te maken die overeenkwamen met zijn arbeidsethos. In 1997 kocht hij zijn eerste percelen met wijnstokken in Laurens, in het hart van de Faugères-appellatie, die al bekend stond om zijn prachtige leisteenbodems. De droom werd werkelijkheid. In het begin was het landgoed relatief bescheiden van omvang, maar geleidelijk breidde het zich uit tot de huidige 20 hectare. Deze nieuwe grootte heeft het landgoed in staat gesteld om op elk nieuw perceel grondige renovatiewerken uit te voeren. Het landgoed heet Mas Gabinèle; in het Occitaans verwijst unà gabinelà naar een wijnmakershut in de wijngaarden.
Het is een Grenache Gris van oude stokken en die hier op leisteen laat zien waartoe die in staat is. Briljant en bleekgeel van kleur. Heel delicate neus met jasmijn en roze peper. Ook iets van groen kruid. Peer. Wijn met zeer veel grip en smaak en met een opwekkende en minerale afdronk. Voor de gastronomie! A table...
King Crab. Gaspacho. Tonijntartaar. Rogvleugel. Varkensgebraad met abrikoos. Confit de canard met choucroute. Geitenkaas uit de Cevennes (pelardon).
€ 19,95
/ € 119,70 (per doos van 6)
Domein Domaine Mas Gabinele
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2023-2026+
Serveertemperatuur 12-14°C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif Grenache Gris
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14%

Mas Gabinèle

Languedoc Roussillon / Frankrijk

Thierry Rodriguez van Mas Gabinèle in Laurens, Faugères, is een strenge, veeleisende en perfectionistische wijnboer. Uit ervaring weet hij dat de aarde teruggeeft wat hij haar geeft. Doel is om mooie, gezonde, rijpe druiven te produceren en daarvan geweldige wijnen te maken. Het terroir helpt mee: het mediterrane klimaat zorgt voor zachte winters en hete, droge zomers en in de schistbodem dringen de wortels diep door zodat de wijnstokken alle vocht en voedingsstoffen vinden die ze nodig hebben. Het domein omvat op dit moment 20 hectare wijngaard, waar carignan, mourvèdre, syrah, grenache noir, lledoner pellut en grenache gris staan aangeplant. De wijnen worden opgevoed op Frans eiken en rijpen 12-18 maanden, afhankelijk van de cuvée. Eindresultaat zijn fruitige wijnen met soepele, zijdeachtige tannines die goed bewaard kunnen worden.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief