Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine la Colombette
IGP Pays d'Hérault 2022 Chardonnay Demi Muid

€ 15,95
/ € 95,70 (per doos van 6)

Domaine la Colombette
IGP Pays d'Hérault 2022 Chardonnay Demi Muid

€ 15,95
/ € 95,70 (per doos van 6)
Jarenlang was de Languedoc een groot productiegebied van simpele, muisgrijze tafelwijnen. Zo’n veertig jaar geleden werd een waar kwaliteitsoffensief ingezet, en met succes: de streek wordt vanwege zijn innovatiekracht tegenwoordig ‘het Australië van Frankrijk’ genoemd. Fantastisch voor wijnliefhebbers: de wijnen worden almaar beter en blijven prettig geprijsd. Qua value for money is dit een van de beste gebieden ter wereld. La Colombette, familiedomein sinds vier generaties, ligt aan de poorten van Béziers, met uitzicht op de Middellandse Zee.
Zeer diepe goudgele kleur. Intense geur van gegrilde toast en rijpe boter. Licht exotisch, iets van wit fruit en ananas. Modern. Verleidelijke aanzet in de mond. Gedoseerd hout. Relatief laag in alcohol. Concentratie en rijpheid. Wijn heeft een behoorlijke afdronk en met voldoende frisheid en levendigheid in de finale.
Aanbevolen bij foie gras, maar ook bij witvleesgerechten in een romige saus (blanquette de veau). Excellent bij zwezerik!
€ 15,95
/ € 95,70 (per doos van 6)
Domein Domaine la Colombette
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2024 - 2028+
Serveertemperatuur 12 à 14°C
Smaakprofiel Krachtig & Rijk
Druif Chardonnay
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Domaine la Colombette

Languedoc Roussillon / Frankrijk

Jarenlang was de Languedoc een groot productiegebied van simpele, muisgrijze tafelwijnen. Zo’n veertig jaar geleden werd een waar kwaliteitsoffensief ingezet, en met succes: de streek wordt vanwege zijn innovatiekracht tegenwoordig ‘het Australië van Frankrijk’ genoemd. Fantastisch voor wijnliefhebbers: de wijnen worden almaar beter en blijven prettig geprijsd. Qua value for money is dit een van de beste gebieden ter wereld. La Colombette, familiedomein sinds vier generaties, ligt aan de poorten van Béziers, met uitzicht op de Middellandse Zee. Pionier-wijnmakers François en zoon Vincent Pugibet zijn hier iconen: ze leverden een belangrijke bijdrage aan de kwaliteitsrevival van de Languedoc en worden geroemd om hun innovatievermogen. Stokpaardjes zijn onder meer de Plume-wijnen met laag alcoholgehalte en de superbio’s, wijnen van nieuwe resistente druivenrassen die wijnbouw zonder pesticiden mogelijk maken. Hun wijnen staan symbool voor de kwalitatieve veranderingen in de Languedoc.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief