Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Pellé
Menetou Salon 2022 le Carroir

€ 24,25
/ € 291,00 (per doos van 12)

Domaine Pellé
Menetou Salon 2022 le Carroir

€ 24,25
/ € 291,00 (per doos van 12)
Het 40 ha tellend wijnhuis Pellé (4 generaties) is gevestigd in het dorpje Morogues, in de Loire vallei. Het is tevens het centrum van de Menetou Salon wijnen. Aan het hoofd van dit domein staat nu Anne Pellé met aan haar zijde Paul Henry. Wijn is afkomstig van de 7 hoogst gelegen wijngaarden uit deze appellatie! Topreferentie in de streek.
Aangeplant in 1976. Van voornamelijk silex en zand. Opgevoed sur lie en voor een groot deel in eikenhouten vaten. Bleekgeel van kleur. Rijpe neus. Licht exotisch. De aanzet in de smaak is puur, intensief. Breed en rijk vanwege de opvoeding sur lie. Wat een mondgevoel zeg. Doet niet onder voor de grote Sancerre!
Aperitief. Tartaar van vis (verse tonijn). Visbrochette. Forel met amandel. Crottin de Chavignol. Gougères.
€ 24,25
/ € 291,00 (per doos van 12)
Domein Domaine Pellé
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2024-2030
Serveertemperatuur 11-13 °C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Sauvignon Blanc
Inhoud 0.75 L

Domaine Pellé

Loire / Frankrijk

Het wijnhuis Pellé (vierde generatie, veertig hectare groot) is gevestigd in het dorpje Morogues, aan het oostelijke uiteinde van de Loirevallei. Dit is homeland van de wereldberoemde Sancerre- en Menetou Salon-wijnen. Dicht bij het centrum van het dorp liggen de kelders van Domaine Pellé. Rondom het dorp, verspreid over de appellations Menetou-Salon en Sancerre, liggen de andere percelen die dagelijks intensief geobserveerd, bewerkt en verzorgd worden. De huidige vigneron – Paul-Henry Pellé – groeide op in Morogues, net als zijn overgrootvader, grootvader en vader. Na drie generaties die het landgoed hebben opgebouwd tilt Paul-Henry het, inmiddels vergezeld van echtgenote Anne, naar een nóg hoger kwaliteitsniveau. Zijn visie zorgt voor de productie van zeer precieze wijnen, oogst na oogst. Het doel is simpelweg: terroir uitdrukken. Als Sancerre-producent is het vakmanschap van Pellé al jarenlang gekend, maar ook de Menetou-Salons worden beschouwd als de nieuwe standaard voor sauvignon blanc uit de Loire.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief