Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Henri Bourgeois
Pouilly Fumé 2023 Henri Bourgeois

€ 22,95
/ € 275,40 (per doos van 12)

Domaine Henri Bourgeois
Pouilly Fumé 2023 Henri Bourgeois

€ 22,95
/ € 275,40 (per doos van 12)
Bourgeois is een familienaam geworden die synoniem is voor Sancerre. Tegenwoordig beheert een volgende generatie - Arnaud, Lionel en Jean-Christophe Bourgeois - de wijngaarden en het domein. Een familie die eensgezind samenwerkt en haar levendigheid tot uitdrukking brengt in haar wijnen: “Wijnmaker zijn in Sancerre, dat is het delen van momenten waarop de hellingen soms door de wind worden gegeseld en op andere momenten in het zonlicht baden, en het vertellen van die momenten door middel van wijn,” aldus de Bourgeois.
Afkomstig van de mergelbodem in Saint-Laurent-L'Abbay, daar waar de eerste druiven van de appellatie Pouilly Fumé (na de Phyloxera ramp) geplant werden. De gemiddelde leeftijd van de hier gebruikte Sauvignon is 30-40 jaar. De Démoiselle krijgt opvoeding op de lies in inox kuipen en 15% in Tronçais vaten voor 7 tot 8 maanden. Finesse, complexe aroma's, concentratie en rijp fruit zijn kenmerkend voor deze prestigieuze cuvée. Helder geelgroen. In de neus ontdekken we tropisch fruit, gras. Het is een wijn die naar verloop van tijd alleen maar mooier en complexer zal worden.
Rijke gerechten waar wel een scheutje room gebruikt kan worden. Gepocheerde zwezerik, lichte Aziatische gerechten, eerder met gember en citroengras dan met veel pepers.
€ 22,95
/ € 275,40 (per doos van 12)
Domein Domaine Henri Bourgeois
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2023
Bewaartermijn 2025-2033
Serveertemperatuur 10 à 12°C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Sauvignon Blanc
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Domaine Henri Bourgeois

Loire / Frankrijk

Al tien generaties lang zetten de wijnbouwers van de familie Bourgeois hun passie en expertise in voor het maken van grote sauvignon blancs en pinot noirs. Gevestigd in Chavignol − bekend om z’n steile hellingen met volle zonexpositie én om de beroemde geitenkaas Crottin de Chavignol − in het hart van de beste terroirs van Sancerre en Pouilly-Fumé, cultiveren ze een mozaïek van percelen op de unieke terroirs van Kimmeridgian-mergel, silex en kalksteenklei. Bourgeois is een pionier in vinification parcellaire: de productie van wijnen van één enkele wijngaard. De druiven van elk perceel afzonderlijk worden geproefd, zodat elke druif bij optimale rijpheid wordt geoogst. Op die manier wordt de zuiverste uitdrukking uit elk terroir gehaald, met volledig behoud identiteit. Vergelijkbaar met het werk van een goudsmid, die iets delicaats met de hand vervaardigt. Op diezelfde manier letten de Bourgeois op elk detail in de wijngaarden en kelders. De som van al die details, in elke fase van het leven van de wijn, schets de knowhow van de Famille Bourgeois.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief