Domaine Didier Jonathan Pabiot
Pouilly Fumé 2022 Léon 0.375 L

Half - 0.375 l
€ 12,65
/ € 151,80 (per doos van 12)

Domaine Didier Jonathan Pabiot
Pouilly Fumé 2022 Léon 0.375 L

€ 12,65
/ € 151,80 (per doos van 12)
Domaine Pabiot, twintig hectare groot, ligt in het dorpje Les Loges bij Pouilly-Fumé. Vigneron Jonathan Pabiot profiteert van de knowhow van zijn voorouders. Toen hij in 2005 het domaine overnam, was biologische landbouw een vanzelfsprekende keuze. Observatie en gevoel leidden hem nog een stapje verder: naar de biodynamische wijnbouw. Hij begreep al snel het belangrijke verband tussen planten, mineralen en sterren. De percelen van Pabiot zijn voornamelijk aangeplant op steile hellingen en terrassen. Ze worden op ambachtelijke wijze verzorgd, met veel respect voor de plant en alles wat daaromheen leeft, voor een gezonde symbiose tussen de wijnstokken en hun omgeving. De percelen zijn voornamelijk aangeplant op steile hellingen en terrassen. De uitzonderlijke bodems (kalksteen, Caillottes, Terres Blanches) geven de typische mineraliteit aan de wijnen. Jonathan oogst overigens vroeger dan de meeste wijnboeren in dit gebied: hij kiest zijn moment van oogsten aan de hand van de zuurgraad van de druiven. Zijn filosofie is dat voor grote wijnen de zuren belangrijker zijn dan de suikers.
De principale wijn van het domein. Lichtgeel met groene schakering. Aangename reus met vooral tonen van citrus en gras. Heel puur. Fruitig. Fijne en zachte aanzet in de mond. Fruit. Klein pepertje. Zilte en minerale finish. Wijn met een hoge drinkfactor!
Salade geitenkaas. Asperges. Gerookte zalm. Risotto met gambas. Zeebaars met groentjes.
€ 12,65
/ € 151,80 (per doos van 12)
Domein Domaine Didier Jonathan Pabiot
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2023-2025
Serveertemperatuur 11-13°C
Druif Sauvignon
Inhoud 0.375 L
Alcohol 13%

Domaine Pabiot

Loire / Frankrijk

Domaine Pabiot, twintig hectare groot, ligt in het dorpje Les Loges bij Pouilly-Fumé. Vigneron Jonathan Pabiot profiteert van de knowhow van zijn voorouders. Toen hij in 2005 het domaine overnam, was biologische landbouw een vanzelfsprekende keuze. Observatie en gevoel leidden hem nog een stapje verder: naar de biodynamische wijnbouw. Hij begreep al snel het belangrijke verband tussen planten, mineralen en sterren. De percelen van Pabiot zijn voornamelijk aangeplant op steile hellingen en terrassen. Ze worden op ambachtelijke wijze verzorgd, met veel respect voor de plant en alles wat daaromheen leeft, voor een gezonde symbiose tussen de wijnstokken en hun omgeving. De percelen zijn voornamelijk aangeplant op steile hellingen en terrassen. De uitzonderlijke bodems (kalksteen, Caillottes, Terres Blanches) geven de typische mineraliteit aan de wijnen. Jonathan oogst overigens vroeger dan de meeste wijnboeren in dit gebied: hij kiest zijn moment van oogsten aan de hand van de zuurgraad van de druiven. Zijn filosofie is dat voor grote wijnen de zuren belangrijker zijn dan de suikers.

Lees meer