Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Henri Bourgeois
Sancerre 2022 la Côte des Monts Damnés

€ 31,50
/ € 189,00 (per doos van 6)

Domaine Henri Bourgeois
Sancerre 2022 la Côte des Monts Damnés

€ 31,50
/ € 189,00 (per doos van 6)
Al sinds jaar en dag is Henri Bourgeois onze trouwe bondgenoot voor karaktervolle Loirewijnen voor het iets hogere segment. La Cote de Monts Damnés geeft één van de beste wijnen uit deze wijnstreek. Het is een wijn met een aromatische finesse en een licht exotisch karakter (rijpe druiven). In de mond is deze wijn heel precies, mineralig en fruitig.
Helder wit-geel. Aroma's van vuursteen, gele citrusvruchten en een florale pointe van brem na het walsen. De aanhef is exemplarisch, levendig en kent een verbazende precisie. Fris en levendig smaakpalet, dat eindigt op een fruitige afdronk met een ideale subtiliteit.
Surf & Turf, een stukje rijpe Munster of snoekbaars gevuld met crevettes grises.
€ 31,50
/ € 189,00 (per doos van 6)
Domein Domaine Henri Bourgeois
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2024 - 2028+
Serveertemperatuur 11 à 13 °C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Sauvignon Blanc
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13.5%

Domaine Henri Bourgeois

Loire / Frankrijk

Al tien generaties lang zetten de wijnbouwers van de familie Bourgeois hun passie en expertise in voor het maken van grote sauvignon blancs en pinot noirs. Gevestigd in Chavignol − bekend om z’n steile hellingen met volle zonexpositie én om de beroemde geitenkaas Crottin de Chavignol − in het hart van de beste terroirs van Sancerre en Pouilly-Fumé, cultiveren ze een mozaïek van percelen op de unieke terroirs van Kimmeridgian-mergel, silex en kalksteenklei. Bourgeois is een pionier in vinification parcellaire: de productie van wijnen van één enkele wijngaard. De druiven van elk perceel afzonderlijk worden geproefd, zodat elke druif bij optimale rijpheid wordt geoogst. Op die manier wordt de zuiverste uitdrukking uit elk terroir gehaald, met volledig behoud identiteit. Vergelijkbaar met het werk van een goudsmid, die iets delicaats met de hand vervaardigt. Op diezelfde manier letten de Bourgeois op elk detail in de wijngaarden en kelders. De som van al die details, in elke fase van het leven van de wijn, schets de knowhow van de Famille Bourgeois.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief