Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Bonnigal-Bodet Vignerons
Touraine Amboise 2022 Clocher

€ 25,25
/ € 151,50 (per doos van 6)

Bonnigal-Bodet Vignerons
Touraine Amboise 2022 Clocher

€ 25,25
/ € 151,50 (per doos van 6)
Touraine: de tuin van Frankrijk. Favoriet bij koningen, geleerden en schrijvers door de eeuwen heen. Eén van de oudste regio’s in Frankrijk, geclassificeerd als een Werelderfgoed UNESCO-site, waar sterke voorouderlijke banden bestaan tussen wijnmakers en hun terroir. Hier vinden we Domaine Bonnigal-Bodet, iets ten oosten van de stad Tours, midden in de appellatie Touraine-Amboise. Vierde generatie wijnboer Jean-Baptiste Bonnigal bestiert het familiewijngoed (60 hectare), samen met jeugdvriend Stéphane Bodet. Hoewel het domein niet officieel biologisch gecertificeerd is, werkt men hier met de grootst mogelijke zorg en aandacht voor de omgeving. Bonnigal-Bodet heeft een heel eigen signatuur en stijl: zuiver en precies, maar niet zo strak en vinnig, maar wat rijper.
Van 20 jaar oude wijnstokken. Acht maanden lang gevinifieerd in tonneaux van 620 liter. Kurkdroge Chenin Blanc met een pure, intense, kruidige en kalkachtige neus. De aanzet is intens met steenfruitaroma’s en grapefruit. Serieuze structuur met een hoge smaakintensiteit. Salé op het einde.
Superdeluxe aperitief. Salades met gegrilde mul of poon. Koude kreeft met mayonaise. Krab. Rijke visgerechten. Chèvres uit de Loire. Kan over het algemeen een hele complexe keuken aan!
€ 25,25
/ € 151,50 (per doos van 6)
Domein Bonnigal-Bodet Vignerons
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2023 - 2028+
Serveertemperatuur 9-11°C
Smaakprofiel Krachtig & Rijk
Druif Chenin
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Domaine Bonnigal Bodet

Loire / Frankrijk

Touraine, de tuin van Frankrijk. Favoriet bij koningen, geleerden en schrijvers door de eeuwen heen. Eén van de oudste regio’s in Frankrijk, geclassificeerd als een Werelderfgoed UNESCO-site, waar sterke voorouderlijke banden bestaan tussen wijnmakers en hun terroir. Hier vinden we Domaine Bonnigal-Bodet, iets ten oosten van de stad Tours, midden in de appellatie Touraine-Amboise. Vierde generatie wijnboer Jean-Baptiste Bonnigal bestiert zijn familiewijngoed (60 hectare groot), samen met jeugdvriend Stéphane Bodet. Hoewel het domein niet officieel biologisch gecertificeerd is, werkt men hier met de grootst mogelijke zorg en aandacht voor de omgeving. Bonnigal-Bodet heeft een heel eigen signatuur: zuiver en precies, maar niet strak en vinnig, juist een wat rijpere stijl.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief