Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Bonnigal-Bodet Vignerons
Touraine Sauvignon 2023 'Bonnigal'

€ 13,75
/ € 82,50 (per doos van 6)

Bonnigal-Bodet Vignerons
Touraine Sauvignon 2023 'Bonnigal'

€ 13,75
/ € 82,50 (per doos van 6)
Touraine: de tuin van Frankrijk. Favoriet bij koningen, geleerden en schrijvers door de eeuwen heen. Eén van de oudste regio’s in Frankrijk, geclassificeerd als een Werelderfgoed UNESCO-site, waar sterke voorouderlijke banden bestaan tussen wijnmakers en hun terroir. Hier vinden we Domaine Bonnigal-Bodet, iets ten oosten van de stad Tours, midden in de appellatie Touraine-Amboise. Vierde generatie wijnboer Jean-Baptiste Bonnigal bestiert het familiewijngoed (60 hectare), samen met jeugdvriend Stéphane Bodet. Hoewel het domein niet officieel biologisch gecertificeerd is, werkt men hier met de grootst mogelijke zorg en aandacht voor de omgeving. Bonnigal-Bodet heeft een heel eigen signatuur en stijl: zuiver en precies, maar niet zo strak en vinnig, maar wat rijper.
Lichtgeel van kleur met concentratie. Aantrekkelijke neus. Puur en direct. Laat ruimte voor heerlijke sauvignon geuren, zoals buxus en citrus (grapefruit). Ook wat rijpere aroma's zoals nectarine en peer. Ongelooflijke sensatie. Zachte en gevulde aanzet in de mond. Uitnodigende smaak en zeer breed gastronomisch in te zetten. Cuts like a knife!
Aperitief. Quiche met zeevruchten. Vistartaar. Asperges. Carpaccio of salade met coquilles. Kabeljauw met lichte kruidensaus. Kazen (Crottin Chavignol).
€ 13,75
/ € 82,50 (per doos van 6)
Domein Bonnigal-Bodet Vignerons
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2023
Bewaartermijn 2024 - 2027
Serveertemperatuur 11-12°C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif 85% Sauvignon Blanc, 15% Sauvignon Rose
Inhoud 0.75 L
Alcohol 12,5%

Domaine Bonnigal Bodet

Loire / Frankrijk

Touraine, de tuin van Frankrijk. Favoriet bij koningen, geleerden en schrijvers door de eeuwen heen. Eén van de oudste regio’s in Frankrijk, geclassificeerd als een Werelderfgoed UNESCO-site, waar sterke voorouderlijke banden bestaan tussen wijnmakers en hun terroir. Hier vinden we Domaine Bonnigal-Bodet, iets ten oosten van de stad Tours, midden in de appellatie Touraine-Amboise. Vierde generatie wijnboer Jean-Baptiste Bonnigal bestiert zijn familiewijngoed (60 hectare groot), samen met jeugdvriend Stéphane Bodet. Hoewel het domein niet officieel biologisch gecertificeerd is, werkt men hier met de grootst mogelijke zorg en aandacht voor de omgeving. Bonnigal-Bodet heeft een heel eigen signatuur: zuiver en precies, maar niet strak en vinnig, juist een wat rijpere stijl.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief