Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Henri Bourgeois
Vin de Pays du Val de Loire 2023 Petit Bourgeois Sauvignon

€ 11,95
/ € 71,70 (per doos van 6)

Domaine Henri Bourgeois
Vin de Pays du Val de Loire 2023 Petit Bourgeois Sauvignon

€ 11,95
/ € 71,70 (per doos van 6)
Al tien generaties lang zetten de wijnbouwers van de familie Bourgeois hun passie en expertise in voor het maken van grote sauvignon blancs en pinot noirs. Gevestigd in Chavignol - van het beroemde geitenkaasje Crottin de Chavignol - in het hart van de beste terroirs van Sancerre en Pouilly-Fumé, cultiveren ze een mozaïek van percelen op unieke mergel- en kalksteenbodems. Bourgeois is pionier van de vinification parcellaire: de productie van wijnen van één enkele wijngaard. Elk perceel wordt bij optimale rijpheid geoogst. Zo blijft de expressie en identiteit van elk terroir behouden. Dezelfde precisie hanteren de Bourgeois in hun wijngaarden en kelders. De som van al die details, in elke fase van het leven van de wijn, kenmerkt de klasse van hun wijnen. Vergelijkbaar met het werk van een goudsmid, die iets delicaats met de hand vervaardigt.
Heldere wit-gele kleur met lichte groene schakering. Opmerkelijk aromatisch met aangename bloem- en fruitgeuren die herinneren aan de Sauvignon. vaak ontdekken we ook aroma’s van citrus, appel en kruisbes met hints van passievrucht. Het is een levendige en heldere wijn die in de mond veel frisheid geeft en voldoende rijpheid. Pure Sauvignon uit de Loire met een levendig karakter.
Aperitief. Oesters. Gegrilde grote gamba's . Garnalencocktail met Hollandse garnalen. (Salade)Geitenkaas (Crottin de Chavignol).
€ 11,95
/ € 71,70 (per doos van 6)
Domein Domaine Henri Bourgeois
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2023
Bewaartermijn 2024 - 2027
Serveertemperatuur 10 à 12 °C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif Sauvignon Blanc
Inhoud 0.75 L
Alcohol 12,5%

Domaine Henri Bourgeois

Loire / Frankrijk

Al tien generaties lang zetten de wijnbouwers van de familie Bourgeois hun passie en expertise in voor het maken van grote sauvignon blancs en pinot noirs. Gevestigd in Chavignol − bekend om z’n steile hellingen met volle zonexpositie én om de beroemde geitenkaas Crottin de Chavignol − in het hart van de beste terroirs van Sancerre en Pouilly-Fumé, cultiveren ze een mozaïek van percelen op de unieke terroirs van Kimmeridgian-mergel, silex en kalksteenklei. Bourgeois is een pionier in vinification parcellaire: de productie van wijnen van één enkele wijngaard. De druiven van elk perceel afzonderlijk worden geproefd, zodat elke druif bij optimale rijpheid wordt geoogst. Op die manier wordt de zuiverste uitdrukking uit elk terroir gehaald, met volledig behoud identiteit. Vergelijkbaar met het werk van een goudsmid, die iets delicaats met de hand vervaardigt. Op diezelfde manier letten de Bourgeois op elk detail in de wijngaarden en kelders. De som van al die details, in elke fase van het leven van de wijn, schets de knowhow van de Famille Bourgeois.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief