Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Huet
Vouvray 2022 Le Mont Sec

€ 40,95
/ € 491,40 (per doos van 12)

Domaine Huet
Vouvray 2022 Le Mont Sec

€ 40,95
/ € 491,40 (per doos van 12)
Domaine Huet werd in 1928 opgericht door Victor Huet en omvat circa 25 hectare wijngaard in de gemeente Rochecourbon. Het domein bezit drie van de beste wijngaarden van Vouvray: Le Mont, Le Haut-Lieu en het ommuurde Le Clos de Bourg. Maar vooral ook de ambitieuze, biodynamische manier van wijn maken zorgt voor het ongekend hoge niveau van dit iconische domein. Sinds 1990 is Huet één van de voorlopers van de biologisch-dynamische wijnbouw. Deze uiterst duurzame landbouwmethode – met volledig respect voor bodem, plant en omgeving – zorgt ervoor dat de chenin blanc hier z’n ware karakter en authenticiteit kan laten zien. Alle wijnen (sec, demi-sec en moëlleux) zijn van topkwaliteit, héél precies gemaakt en uitstekend geschikt om te bewaren. Ze bezitten een prachtige frisheid die dat kleine restzoetje perfect in evenwicht houdt.
Goudgeel , met een jeugdige groene rand. In de neus dansen delicatesse en zoete expressie om elkaar heen. Bloemig met een fraaie mineraliteit en een mix van gestoofd fruit en conserven. Verder brem, acacia, honing, appel, peer, abrikoos, Yusu en grapefruit. Wat een dijk van een gastronomische wijn.
Visbereidingen in sauzen, gevogelte in roomsauzen, licht geaffineerde kazen, Thaise curry's en bovendien een verrassend aperitief.
€ 40,95
/ € 491,40 (per doos van 12)
Domein Domaine Huet
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2024 - 2035+
Serveertemperatuur 10 à 12°C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Chenin Blanc
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13,5%

Domaine Huet

Loire / Frankrijk

Domaine Huet werd in 1928 opgericht door Victor Huet en omvat circa 25 hectare wijngaard in de gemeente Rochecourbon. Het domein bezit drie van de beste wijngaarden van Vouvray: Le Mont, Le Haut-Lieu en het ommuurde Le Clos de Bourg. Maar vooral ook de ambitieuze, biodynamische manier van wijn maken zorgt voor het ongekend hoge niveau van dit iconische domein. Sinds 1990 is Huet één van de voorlopers van de biologisch-dynamische wijnbouw. Deze uiterst duurzame landbouwmethode – met volledig respect voor bodem, plant en omgeving – zorgt ervoor dat de chenin blanc hier z’n ware karakter en authenticiteit kan laten zien. Alle wijnen (sec, demi-sec en moëlleux) zijn van topkwaliteit, heel precies gemaakt en uitstekend geschikt om te bewaren. Ze bezitten een prachtige frisheid die dat kleine restzoetje perfect in evenwicht houdt.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief