Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine des Deux Roches
Bourgogne Chardonnay 2022 Tradition

€ 16,95
/ € 203,40 (per doos van 12)

Domaine des Deux Roches
Bourgogne Chardonnay 2022 Tradition

€ 16,95
/ € 203,40 (per doos van 12)
De geschiedenis gaat terug naar begin 19e eeuw, naar Joanny Collovray, die een paar wijngaarden bezat rondom Davayé. Generaties later hebben de Collovrays ook de Terriers ontmoet en samen creerden ze het domein Deux Roches in 1986. Ook laten ze hun expertise succesvol los op Antugnac in Zuid Frankrijk. Het hart van de wijnen in Macon is nochtans het grote aanbod aan Saint Veran. Hier zijn de wijnen goed op niveau en tegen zeer redelijke prijzen. Net zoals deze Bourgogne tradition!
Selectie van kalksteen wijngaarden (Pierreclos, Chevagny-les, Chevrières, Charnay-lès-Mâcon). Voornamelijk op RVS gerijpt met 20% houtrijping waarvan 10% nieuw. Helder gele kleur. Bescheiden maar wel rijpe neus. Wit fruit (perzik). Abrikoos. Honing. Licht floraal parfum met iets van acacia. Smaak in de mond is lekker zacht en rond. Toegankelijke stijl. Goede vulling en rondheid. Soepele en levendige wijn met een perfect uitgebalanceerde smaak. Niet complex, wel lekker. Type bistro-wijn!
Aperitief. Fruits de Mer. Salade met grote gebakken garnalen. Parelhoen met rozemarijn en zwarte olijven uit de oven. Zeeduivel in een roomsaus. Harde(re) geitenkazen.
€ 16,95
/ € 203,40 (per doos van 12)
Domein Domaine des Deux Roches
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2023 - 2026
Serveertemperatuur 11 - 12°C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif Chardonnay
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Domaine Deux Roches

Bourgogne Mâconnais / Frankrijk

Het wijngoed ligt in Davayé, met adembenemend uitzicht op de rotsen – 'deux roches' – van Solutré en Vergisson, uniek geologisch erfgoed van de zuidelijke Mâconnais. Al meer dan dertig jaar produceren de families Collovray en Terrier hier samen elegante witte wijnen met een typische mineraliteit, in de appellations Saint-Véran, Pouilly-Fuissé, Mâcon-Villages, Mâcon-la-Roche-Vineuse en Viré-Clessé. Het wijnbedrijf, opgericht door jeugdvrienden Christian Collovray en Jean-Luc Terrier, wordt beschouwd als de locomotief van de AOC Saint-Véran en behoort tot de topproducenten van deze streek. De wijngaarden van Deux Roches, verspreid over de hellingen van Vergisson en Solutré, leveren de meest fantastische Saint-Vérans, Mâcons en Fuissés tegen heel redelijke prijzen.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief