Guillot Broux
Mâcon Chardonnay Les Combettes 2022

€ 34,50
/ € 414,00 (per doos van 12)

Guillot Broux
Mâcon Chardonnay Les Combettes 2022

€ 34,50
/ € 414,00 (per doos van 12)
De 17 hectare wijngaard van Domaine Guillot-Broux is verdeeld over drie dorpen in de Mâconnais: Cruzille, Grévilly en Chardonnay. De wijnstokken staan voornamelijk op hellingen die oostelijk zijn gericht voor maximale zonexposie. De klei-kalkachtige bodems zijn ideaal voor hun ontwikkeling. De verschillende geologische formaties maken elk terroir, en de wijnen die eruit voortkomen, persoonlijk. Het domein legt geen nadruk op grote namen, maar juist op die terroirexpressie: elk terroir wordt afzonderlijk gevinifieerd, afhankelijk van druivensoort, bodemsoort, oogstjaar en leeftijd van de stokken. De Guillots werken met extreem lage opbrengsten in vergelijking met andere Mâcon-producenten. Het streven is kwaliteit, niet kwantiteit. 'Een goede wijn maak je in de wijngaard en niet in de kelder,' aldus Patrice Guillot.
Deze wijn komt uit de lieu-dit 'En Serre'. Wijngaard uit de 9e eeuw. Vanaf het begin is hier alles in biologische teelt. En Serre is licht goud geel van kleur. Dichtbij de Saône rivier dus vroeg rijp. Gulzig en hoog aromatisch met steenvruchten en een vriendelijke, crèmige textuur die overgaat naar een minerale, kalkrijke finale. Zachte houtinvloed is perfect verweven
Garnalencoktail met avocado. Zeebaars met een lichte kruidensaus. Lekker stukje zalm met tagliatelli. Gebakken coquilles. Kipfilet in crèmesaus.
€ 34,50
/ € 414,00 (per doos van 12)
Domein Guillot Broux
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2023 - 2026+
Serveertemperatuur 11-13°C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Chardonnay
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Domaine Guillot-Broux

Bourgogne Mâconnais / Frankrijk

De 17 hectare wijngaard van Domaine Guillot-Broux is verdeeld over drie dorpen in de Mâconnais: Cruzille, Grévilly en Chardonnay. De wijnstokken staan voornamelijk op hellingen die oostelijk zijn gericht voor maximale zonexposie. De klei-kalkachtige bodems zijn ideaal voor hun ontwikkeling. De verschillende geologische formaties maken elk terroir, en de wijnen die eruit voortkomen, persoonlijk. Het domein legt geen nadruk op grote namen, maar juist op die terroirexpressie: elk terroir wordt afzonderlijk gevinifieerd, afhankelijk van druivensoort, bodemsoort, oogstjaar en leeftijd van de stokken. De Guillots werken met extreem lage opbrengsten in vergelijking met andere Mâcon-producenten. Het streven is kwaliteit, niet kwantiteit. 'Een goede wijn maak je in de wijngaard en niet in de kelder,' aldus Patrice Guillot.

Lees meer