Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine des Deux Roches
Mâcon La Roche Vineuse 2022 Sur le Fil

€ 18,50
/ € 111,00 (per doos van 6)

Domaine des Deux Roches
Mâcon La Roche Vineuse 2022 Sur le Fil

€ 18,50
/ € 111,00 (per doos van 6)
De geschiedenis van dit domein gaat terug naar begin 19e eeuw, naar Joanny Collovray, die een paar wijngaarden bezat rondom Davayé. Generaties later hebben de Collovrays de Terriers ontmoet en samen creëerden ze het domein Deux Roches in 1986. Het hart van hun wijnen uit de Bourgogne is het grote aanbod aan Saint Verans, Mâcons en Fuissés. Hoog niveau tegen zeer redelijke prijzen.
Geconcentreerd licht goudgeel van kleur. Wijn geurt heerlijk naar wijngaardfruit en iets van witte peper. De aanzet in de mond is dik en sappig. Ook ontdekken we iets van honing en bloemen. Uitnodigend en rond met veel verschillende smaakjes. Een heel plezierige wijn, smakelijk en lekker drinkbaar...... van begin tot eind. Een zeer goede aanwinst op dit domein.
Blanquette de Veau. Poulet de Bresse met crème saus. Dorade filet. Zeebaars uit de oven met zeekraal.
€ 18,50
/ € 111,00 (per doos van 6)
Domein Domaine des Deux Roches
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2023-2026
Serveertemperatuur 11-13°C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif Chardonnay
Inhoud 0.75 L
Alcohol %

Domaine Deux Roches

Bourgogne Mâconnais / Frankrijk

Het wijngoed ligt in Davayé, met adembenemend uitzicht op de rotsen – 'deux roches' – van Solutré en Vergisson, uniek geologisch erfgoed van de zuidelijke Mâconnais. Al meer dan dertig jaar produceren de families Collovray en Terrier hier samen elegante witte wijnen met een typische mineraliteit, in de appellations Saint-Véran, Pouilly-Fuissé, Mâcon-Villages, Mâcon-la-Roche-Vineuse en Viré-Clessé. Het wijnbedrijf, opgericht door jeugdvrienden Christian Collovray en Jean-Luc Terrier, wordt beschouwd als de locomotief van de AOC Saint-Véran en behoort tot de topproducenten van deze streek. De wijngaarden van Deux Roches, verspreid over de hellingen van Vergisson en Solutré, leveren de meest fantastische Saint-Vérans, Mâcons en Fuissés tegen heel redelijke prijzen.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief