Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Guillot Broux
Mâcon Cruzille Les Genevrieres 2022

€ 34,50
/ € 414,00 (per doos van 12)

Guillot Broux
Mâcon Cruzille Les Genevrieres 2022

€ 34,50
/ € 414,00 (per doos van 12)
In 1978 keert Jean-Gérard samen met zijn vrouw Jacqueline (geboren Broux) terug naar Cruzille . Met de aankoop van 1 hectare wijngaard is het domein Guillot-Broux geboren. Het bedrijf breidt zich langzaam uit. In 1991 wordt het domein biologisch gecertificeerd. Tevens voegen twee van de drie zoons zich bij Papa et Maman. In 2000 komt ook de derde zoon Emmanuel terug naar huis. Jean-Gérard was volop bewust van de mogelijkheden in dit gedeelte van de Bourgogne. Hij stond zeer dicht bij de natuur. Begreep dat natuur en mens niet gescheiden kunnen worden. Helaas komt hij in 2008 al op 63-jarige leeftijd te overlijden. Maar gelukkig heeft hij zijn filosofie door gegeven aan zijn zoons.
De wijngaard "Geniévrieres" is sinds 1983 opnieuw aangeplant door vader Guillot Broux. Biologisch en met een weinig productieve stok, die daarmee de kwaliteit verhoogd en voor een optimale rijpheid zorgt. De bodem is klei- en kalkhoudend (Bathonien) dat zorgt voor de mineraliteit in de wijn. Zeer intens geel van kleur. Mooie geur. Peer. Witte bloemen. Geroosterd brood. Mooie concentratie in de smaak. Vlezig. Rond. Mineraal. Wijn met body en complexiteit en een gegarandeerd bewaarpotentieel.
Kreeft. Kip in crèmesaus met morilles. Lauwwarme foie gras. Carpaccio van coquilles met gedroogde algen, curry-olie, chili en kokos. Epoisses.
€ 34,50
/ € 414,00 (per doos van 12)
Domein Guillot Broux
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2026 - 2034
Serveertemperatuur 12-14°C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Chardonnay
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Domaine Guillot-Broux

Bourgogne Mâconnais / Frankrijk

De 17 hectare wijngaard van Domaine Guillot-Broux is verdeeld over drie dorpen in de Mâconnais: Cruzille, Grévilly en Chardonnay. De wijnstokken staan voornamelijk op hellingen die oostelijk zijn gericht voor maximale zonexposie. De klei-kalkachtige bodems zijn ideaal voor hun ontwikkeling. De verschillende geologische formaties maken elk terroir, en de wijnen die eruit voortkomen, persoonlijk. Het domein legt geen nadruk op grote namen, maar juist op die terroirexpressie: elk terroir wordt afzonderlijk gevinifieerd, afhankelijk van druivensoort, bodemsoort, oogstjaar en leeftijd van de stokken. De Guillots werken met extreem lage opbrengsten in vergelijking met andere Mâcon-producenten. Het streven is kwaliteit, niet kwantiteit. 'Een goede wijn maak je in de wijngaard en niet in de kelder,' aldus Patrice Guillot.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief