Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Nicolas Maillet
Mâcon Villages 2020

€ 21,50
€ 16,90
/ € 101,40 (per doos van 6)

Domaine Nicolas Maillet
Mâcon Villages 2020

€ 21,50
€ 16,90
/ € 101,40 (per doos van 6)
Bevlogen, talentvolle wijnmaker en rising star Nicolas Maillet maakt steeds meer naam met zijn prachtige Mâcon Verzé-wijnen. Na zijn studies landbouwtechniek en oenologie nam hij het familiedomein over, dat hij eerst naar een biologische en later naar een biodynamische werkwijze omschakelde. Hij maakt volbloed chardonnaywijnen met veel rijp fruit (peer, abrikoos, perzik) en een mooie zijdeachtige textuur. De terroirs van Maillet combineren het fruitige van de chardonnaydruif met een mooie, onderliggende mineraliteit. Oude wijnstokken (80+ jaar) en beperkte opbrengsten accentueren het intens rijpe fruit en de fluwelige textuur die Macôn-Verzé typeren. Maillet staat vooral voor mineraliteit, frisheid, puurheid, precisie.
Wijn uit diverse wijngaarden in de Maconnais. Gemiddeld 45 jaar oude Chardonnaystokken. 2e jaar in conversie naar Biologische landbouw. Kalk- en kleihoudende bodem. 9 maanden alcholische gisting. Dik geel van kleur. Aangenaam fruit aroma's in de neus. Geel fruit. Perzik. Abrikoos. Heerlijke ronde en soepele smaken met een fijne zuurheidsgraad maken een waar feestje van deze wijn. Een lekkere "easy-drinking-wine".
Ideaal als aperitief of als begeleider van salades zoals een Ceasar salad. Vitello tonnato. Bavarois van asprege. Ceviche van vis. Dorade filet. Zeebaars met groenten.
€ 21,50
€ 16,90
/ € 101,40 (per doos van 6)
Domein Domaine Nicolas Maillet
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2020
Bewaartermijn 2023-2025
Serveertemperatuur 12 °C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Chardonnay
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13,5%

Domaine Nicolas Maillet

Bourgogne Mâconnais / Frankrijk

Bevlogen, talentvolle wijnmaker en rising star Nicolas Maillet maakt steeds meer naam met zijn prachtige Mâcon Verzé-wijnen. Na zijn studies landbouwtechniek en oenologie nam hij het familiedomein over, dat hij eerst naar een biologische en later naar een biodynamische werkwijze omschakelde. Hij maakt volbloed chardonnaywijnen met veel rijp fruit (peer, abrikoos, perzik) en een mooie zijdeachtige textuur. De terroirs van Maillet combineren het fruitige van de chardonnaydruif met een mooie, onderliggende mineraliteit. Oude wijnstokken (80+ jaar) en beperkte opbrengsten accentueren het intens rijpe fruit en de fluwelige textuur die Macôn-Verzé typeren. Maillet staat vooral voor mineraliteit, frisheid, puurheid, precisie. Er wordt geen hout gebruikt, de wijnen vergisten en rijpen uitsluitend op rvs-vaten. Die gisting is lang en traag, soms wel maandenlang. Zo ontstaat de unieke Maillet-signatuur van authentieke chardonnays die rijp en zacht smaken, met mineralige, bijna zilte tonen. Een heel aparte smaakervaring.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief