Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Maison Auvigue
Mâcon Verzé 2022

€ 21,75
/ € 130,50 (per doos van 6)

Maison Auvigue
Mâcon Verzé 2022

€ 21,75
/ € 130,50 (per doos van 6)
Wijnhuis Auvigue is sinds jaar en dag actief in de wijngaarden van de Mâconnais. Wijlen Henri Vojacek had al warme banden met dit huis en Yoeri Vojacek, de huidige eigenaar van Vojacek Wijnen, liep hier stage aan het begin van z'n carrière. Al generaties lang zet de familie Auvigue zich in om hun Mâconnais-wijngaarden te bewerken, met groot respect voor de Bourgondische tradities en een biologische aanpak. De wijnen zijn prachtige compilaties van frisheid, mineraliteit en complexiteit.
Een nieuwe cuvée van Auvigue. Vergist en gerijpt op staal. Strogele kleur. In de neus verleidelijk wit fruit en steenvruchten. Gulzige en smakelijke aanzet. Licht boterig. Dikte. Maar vooral veel frisheid, energie en mineraliteit.  Goed gevulde en smakelijke wijn. Je proeft de grote klasse in deze wijn. Geweldige prijs/kwaliteitverhouding! 
Aperitief. Salade met licht gegrilde tonijn en sesamolie. Vispaté. Gegrilde gambas met rouille. Scalopine à la milanese.
€ 21,75
/ € 130,50 (per doos van 6)
Domein Maison Auvigue
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2024 - 2028
Serveertemperatuur 12°C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif Chardonnay
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Maison Auvigue

Bourgogne Mâconnais / Frankrijk

Wijnhuis Auvigue is sinds jaar en dag actief in de wijngaarden van de Mâconnais. Wijlen Henri Vojacek had al warme banden met dit huis en Yoeri Vojacek, de huidige eigenaar van Vojacek Wijnen, liep hier stage aan het begin van z'n carrière. Al generaties lang zet de familie Auvigue zich in om hun wijngaarden te bewerken, met groot respect voor de Bourgondische tradities en waarden en – sinds het begin van de jaren 2000 – een biologische aanpak. Biologische landbouwmethoden zijn tegenwoordig verankerd in het DNA van het huis. De witte wijnen van Auvigue zijn een prachtige compilatie van frisheid en mineraliteit, maar zorgen ook voor verbijstering: ze zijn complex en subtiel, voeren je ver weg en brengen je vervolgens weer met beide voeten op aarde. De druiven zijn afkomstig uit de beste delen van Pouilly-Fuissé, Saint-Véran en Mâcon. Elk climat vertelt z’n eigen verhaal, met aparte vinificatie voor elk terroir en een unieke identiteit voor elke fles.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief