Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Dominique Cornin
Pouilly Fuissé 2022

€ 33,50
/ € 402,00 (per doos van 12)

Domaine Dominique Cornin
Pouilly Fuissé 2022

€ 33,50
/ € 402,00 (per doos van 12)
Domaine Dominique Cornin vind je in het meest zuidelijke deel van de Mâconnais, aan de voet van de heuvels in Chaintré, op een steenworp afstand van de Beaujolais. Vader Dominique en zoon Romain Cornin runnen hier – gecertificeerd biologisch en met inzet van biodynamische methoden – tien hectare wijngaard. Het domein wordt alom beschouwd als een toppers binnen de appellatie. “We exploiteren de wijnstokken die onze voorouders bewerkten. Trouw aan hun werkfilosofie en liefde voor het land,” aldus de Cornins. Hun wijnen zijn verfijnd met een grote aromatische zuiverheid.
Deze Pouilly-Fuissé is geassembleerd uit een aantal kleine lokale wijngaarden. Op staal gevinifieerd, en minimaal op eiken. Licht goudgeel van kleur. Neus nodigt uit met verse citroen en anijs. Witte bloemen. Delicate smaak met exotisch fruit en mineraliteit. Precies de juiste fruitconcentratie. Een klasbak van een wijn in z’n categorie en zoals ze zelf zeggen: Qu’elle est belle, la vie, en Pouilly-Fuissé.
Gegrilde kalfskotelet. Kippetje in de oven met zelfgemaakte frites. Risotto met morilles. Surf en turf? Kaasfondue. Verse geitenkaas.
€ 33,50
/ € 402,00 (per doos van 12)
Domein Domaine Dominique Cornin
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2024 - 2029+
Serveertemperatuur 12°-14°C
Druif Chardonnay
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Domaine Dominique Cornin

Bourgogne Mâconnais / Frankrijk

Domaine Dominique Cornin vind je in het meest zuidelijke deel van de Mâconnais, aan de voet van de heuvels in Chaintré, op een steenworp afstand van de Beaujolais. Vader Dominique en zoon Romain Cornin runnen hier tien hectare wijngaard rondom het dorp Chaintré. Dat doen ze met een biologische certificering en veelvuldige inzet van biodynamische methoden. Romain zwaait de scepter over het familiewijnbedrijf en is een zeer gepassioneerd wijnboer, altijd met z’n vak bezig. Het domein wordt alom beschouwd als één van de toppers binnen deze appellatie. “We exploiteren de wijnstokken die onze vaders, onze grootvaders en hún voorouders bewerkten. Trouw aan hun werkfilosofie en liefde voor het land,” aldus de Cornins. Hun wijnen zijn elegant en verfijnd en bezitten een grote aromatische zuiverheid.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief