Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine des Deux Roches
Saint Véran 2022 En Terre Noire

€ 25,75
/ € 154,50 (per doos van 6)

Domaine des Deux Roches
Saint Véran 2022 En Terre Noire

€ 25,75
/ € 154,50 (per doos van 6)
De geschiedenis van dit domein gaat terug naar begin 19e eeuw, naar Joanny Collovray, die een paar wijngaarden bezat rondom Davayé. Generaties later hebben de Collovrays de Terriers ontmoet en samen creëerden ze het domein Deux Roches in 1986. Het hart van hun wijnen uit de Bourgogne is het grote aanbod aan Saint Verans, Mâcons en Fuissés. Hoog niveau tegen zeer redelijke prijzen.
Afkomstig van een "single" vineyard aan de voet van de rots van Vergisson. Bedekt met veel harde kalksteen. Deze wijn is altijd heel rijk in kleur, vaak goudgeel. Dit komt door de rijke onderbodem en humuslaag. De stokken zijn oud (+60) en de wijngaarden liggen compleet zuid, dus veel in de zon. Zeer complexe neus met bloemen, brioche en toast. Boterig. Mineraal. Brede aanzet in de mond, rijk van smaak, citrus. Goed versmolten. Zeer elegant palet en delicaat van smaak. Eén van de topterroir uit Davayé!
Aperitief. Coquilles Saint Jaques. Stevige vissoorten (tarbot). Kalfsvlees in een roomsaus met morilles. Hardere geitenkazen. Saint Marcellin.
€ 25,75
/ € 154,50 (per doos van 6)
Domein Domaine des Deux Roches
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2024 - 2028
Serveertemperatuur 11 à 13 °C
Smaakprofiel Krachtig & Rijk
Druif Chardonnay
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Domaine Deux Roches

Bourgogne Mâconnais / Frankrijk

Het wijngoed ligt in Davayé, met adembenemend uitzicht op de rotsen – 'deux roches' – van Solutré en Vergisson, uniek geologisch erfgoed van de zuidelijke Mâconnais. Al meer dan dertig jaar produceren de families Collovray en Terrier hier samen elegante witte wijnen met een typische mineraliteit, in de appellations Saint-Véran, Pouilly-Fuissé, Mâcon-Villages, Mâcon-la-Roche-Vineuse en Viré-Clessé. Het wijnbedrijf, opgericht door jeugdvrienden Christian Collovray en Jean-Luc Terrier, wordt beschouwd als de locomotief van de AOC Saint-Véran en behoort tot de topproducenten van deze streek. De wijngaarden van Deux Roches, verspreid over de hellingen van Vergisson en Solutré, leveren de meest fantastische Saint-Vérans, Mâcons en Fuissés tegen heel redelijke prijzen.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief