Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Maison Auvigue
Saint Véran 2022 Les Chênes

€ 26,95
/ € 161,70 (per doos van 6)

Maison Auvigue
Saint Véran 2022 Les Chênes

€ 26,95
/ € 161,70 (per doos van 6)
Wijnhuis Auvigue is sinds jaar en dag actief in de wijngaarden van de Mâconnais. Wijlen Henri Vojacek had al warme banden met dit huis en Yoeri Vojacek, de huidige eigenaar van Vojacek Wijnen, liep hier stage aan het begin van z'n carrière. Al generaties lang zet de familie Auvigue zich in om hun Mâconnais-wijngaarden te bewerken, met groot respect voor de Bourgondische tradities en een biologische aanpak. De wijnen zijn prachtige compilaties van frisheid, mineraliteit en complexiteit.
Cuvée gemaakt van ‘n blend van percelen op klei-kalksteenbodems rond het dorp Davayé. Na persing en statische bezinking gedurende 24 uur wordt het heldere sap overgeheveld naar 2 tot 5 jaar oude eiken vaten voor alcoholische en malolactische gisting. Rijping op fijne droesem tot aan de botteling. Briocheneus, delicate vanille, die zowel het karakter van de appellation als de klassieke stijl van een witte bourgogne uitdrukt. Zachtrijpe aanzet in de mond. Aangename fruitsmaak. Witte bloemen. Boter. Smaakvol gedoseerd houtgebruik. Rondheid, balans en lengte
Fruits de mer. Sushi. Tartaar van krab. Snoekbaars met spinazie. Dorade met limoen/citroendressing. Gegrilde gamba's. Langoustine. Geitenkaas. Comté.
€ 26,95
/ € 161,70 (per doos van 6)
Domein Maison Auvigue
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2024 - 2028
Serveertemperatuur 12°C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif Chardonnay
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13.5%

Maison Auvigue

Bourgogne Mâconnais / Frankrijk

Wijnhuis Auvigue is sinds jaar en dag actief in de wijngaarden van de Mâconnais. Wijlen Henri Vojacek had al warme banden met dit huis en Yoeri Vojacek, de huidige eigenaar van Vojacek Wijnen, liep hier stage aan het begin van z'n carrière. Al generaties lang zet de familie Auvigue zich in om hun wijngaarden te bewerken, met groot respect voor de Bourgondische tradities en waarden en – sinds het begin van de jaren 2000 – een biologische aanpak. Biologische landbouwmethoden zijn tegenwoordig verankerd in het DNA van het huis. De witte wijnen van Auvigue zijn een prachtige compilatie van frisheid en mineraliteit, maar zorgen ook voor verbijstering: ze zijn complex en subtiel, voeren je ver weg en brengen je vervolgens weer met beide voeten op aarde. De druiven zijn afkomstig uit de beste delen van Pouilly-Fuissé, Saint-Véran en Mâcon. Elk climat vertelt z’n eigen verhaal, met aparte vinificatie voor elk terroir en een unieke identiteit voor elke fles.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief