Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine des Deux Roches
Viré Clessé 2021 Tradition

€ 21,95
/ € 263,40 (per doos van 12)

Domaine des Deux Roches
Viré Clessé 2021 Tradition

€ 21,95
/ € 263,40 (per doos van 12)
Domein van 45 hectare groot gelegen nabij de rotsen van Solutré en Vergisson. Eén van de bekende producenten maar zeker ook specialisten uit de streek. Maar liefst 20 hectare is geklasseerd als Saint Véran verdeeld over meerdere cuvées. Vroeger waren ze schoolvrienden, nu produceren de twee zwagers Christian Collovray en Jean-Luc Terrier al jarenlang op hoog niveau tegen nog steeds aantrekkelijke prijzen. De een werkt in de wijngaarden, de ander is wijnmaker.
Deze wijn is een blend van wijngaarden uit Viré. Hier zijn perfecte rijpingscondities met de Saone rivier in de buurt, de zuid-oost ligging van de percelen en de kalkstenen bodems. Gisting op staal en 20% op houten vaten. Strogeel met een licht gouden reflectie. Intens rijpe neus. Mirabel. Genereuze chardonnay. Frisrijp van smaak en uitnodigend. Sprankeltje mineraal. Crispy. Een echte plezierwijn.
Aperitief. Stevige vissoorten (tarbot). Kalfsvlees in een roomsaus met morilles. Hardere geitenkazen. Saint Marcellin.
€ 21,95
/ € 263,40 (per doos van 12)
Domein Domaine des Deux Roches
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2023-2026
Serveertemperatuur 11-13°C
Druif Chardonnay
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Domaine Deux Roches

Bourgogne Mâconnais / Frankrijk

Het wijngoed ligt in Davayé, met adembenemend uitzicht op de rotsen – 'deux roches' – van Solutré en Vergisson, uniek geologisch erfgoed van de zuidelijke Mâconnais. Al meer dan dertig jaar produceren de families Collovray en Terrier hier samen elegante witte wijnen met een typische mineraliteit, in de appellations Saint-Véran, Pouilly-Fuissé, Mâcon-Villages, Mâcon-la-Roche-Vineuse en Viré-Clessé. Het wijnbedrijf, opgericht door jeugdvrienden Christian Collovray en Jean-Luc Terrier, wordt beschouwd als de locomotief van de AOC Saint-Véran en behoort tot de topproducenten van deze streek. De wijngaarden van Deux Roches, verspreid over de hellingen van Vergisson en Solutré, leveren de meest fantastische Saint-Vérans, Mâcons en Fuissés tegen heel redelijke prijzen.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief