Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

François Villard
Condrieu 2022 Le Grand Vallon

€ 55,50
/ € 333,00 (per doos van 6)

François Villard
Condrieu 2022 Le Grand Vallon

€ 55,50
/ € 333,00 (per doos van 6)
Domaine François Villard ligt in St.Michel-sur-Rhône, net onder Condrieu en beslaat 42 hectare wijngaard en zes appellations: Condrieu, Saint Joseph, Côte Rôtie, Saint Peray, Crozes-Hermitage en Cornas. Selfmade wijnmaker en – inmiddels – Rhône-icoon François Villard maakt hier 23 verschillende cuvées. Het is zijn filosofie om authentieke, evenwichtige wijnen te produceren. Zo representatief mogelijk voor hun terroir en met optimale mineraliteit, volgens François 'de grootste frisheid die je je in een wijn kunt voorstellen'. Hij zoekt naar de juiste balans in zijn wijnen, waarbij hij systematisch de voorkeur geeft aan finesse boven kracht. Op het domaine – biologisch gecertificeerd sinds 2022 – wordt handmatig en per perceel geoogst, zodat elke tros bij perfecte rijpheid wordt geplukt. De opbrengst van de percelen wordt vervolgens apart gevinifieerd zodat de blends per oogstjaar kunnen worden aangepast. De granieten bodem garandeert mineraliteit, evenwicht en structuur om te rijpen. Late pluk en houtrijping met deels nieuw hout zorgen voor een breuk met lokale tradities, maar met verbluffend resultaat. Het is aan François en zijn goede vriend en leermeester Yves Cuilleron te danken dat er tegenwoordig een veel bredere interpretatie van Condrieu en viognierwijnen in het algemeen bestaat.
Uit Saint Pierre de Boeuf. Gemaakt met een laag rendement (13hl/ha). De voedingsbodem is graniet, quartz en löss. Gegist en opgevoed op eikenhouten vaten (25% nieuw/75% 3-4 jaar). Licht goudgeel van kleur. Barstensvol fruit en energie. Witte bloemen. Perzik. Abrikoos. Mineraliteit. In de mond lekker dik en rijk. De fijne zuren en het vele fruit geven goed tegenwicht en zorgen voor een perfecte balans. Exceptioneel lekker.
Kreeft en gevogelte of gewoon lekker als aperitief.
€ 55,50
/ € 333,00 (per doos van 6)
Domein François Villard
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2024-2034
Serveertemperatuur 11-13°C
Smaakprofiel Krachtig & Rijk
Druif Viognier
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13,5%

François Villard

Rhône Noord / Frankrijk

Domaine François Villard ligt in St.Michel-sur-Rhône, net onder Condrieu en beslaat 42 hectare wijngaard en zes appellations: Condrieu, Saint Joseph, Côte Rôtie, Saint Peray, Crozes Hermitage en Cornas. Self-made wijnmaker en – inmiddels – Rhône-icoon François Villard maakt hier 23 verschillende cuvées. Het is zijn filosofie om authentieke, evenwichtige wijnen te produceren. Zo representatief mogelijk voor hun terroir, met optimale mineraliteit, volgens François 'de grootste frisheid is die je je in een wijn kunt voorstellen'. Hij is altijd op zoek naar het juiste evenwicht in zijn wijnen, waarbij systematisch de voorkeur wordt gegeven aan finesse boven kracht. In de wijngaard wordt alles met de hand gedaan. Het domein is biologisch gecertificeerd sinds 2022. De oogst wordt perceel per perceel bepaald, zodat elke tros bij de perfecte rijpheid wordt geplukt. De percelen worden vervolgens apart gevinifieerd zodat de blends per oogstjaar kunnen worden aangepast. De granieten bodem zorgt voor mineraliteit, evenwicht en structuur om te rijpen.

 


Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief