Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Jean-Michel Gerin
Vin de France 2022 La Champine Viognier

€ 19,50
/ € 117,00 (per doos van 6)

Domaine Jean-Michel Gerin
Vin de France 2022 La Champine Viognier

€ 19,50
/ € 117,00 (per doos van 6)
17 ha tellend domein in het Noorden van de Rhône, midden in het hart van de Côte Rotie. Inmiddels de 6e generatie! Het domein wordt geleid door het dynamische en gepassioneerde echtpaar Gerin, die in 1983 hun eerste perceeltje kochten. Ook beide zonen zitten inmiddels in het bedrijf, waarmee men opnieuw stappen kan zetten en uitdagingen durft aan te gaan. De huidige wijnen geven aromatische precisie en een puur mondgevoel. Nieuwe creaties zijn in de maak….
Strogeel van kleur met een witte schakering. Fruit geplukt uit meerdere wijngaarden in de Rhone (Condrieu-Ardeche). Mooi bouquet. Puur fruit van perzik en abrikoos. Peer. Geur van zomerbloemen. Licht zoet zweempje. Precieze aroma's. Verkwikkende aanzet in de mond. Typische Gerin stijl: licht vegetaal, groen fruit. Exotisch. Spanningsboog. Opwindende en geconcentreerde smaak. Wijn heeft punch. Wijn die heel vertrouwd voelt!!
Uitstekend als apéritief. Tapenade. Gambas à la plancha. Visterrine. Salade van vis. Pasta met zeevruchten. Naturel vis. Kaas.
€ 19,50
/ € 117,00 (per doos van 6)
Domein Domaine Jean-Michel Gerin
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2023 - 2026
Serveertemperatuur 12 à 14 °C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Viognier
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13,5%

Domaine Gerin

Rhône Noord / Frankrijk

Domaine Gerin staat symbool voor de hoge kwaliteit van de wijnen van de Côte Rôtie en Condrieu. Wijnen met grote aromatische precisie en een puur mondgevoel. De bodems van schist en gneis op soms zeer steile hellingen, slaan de zonnewarmte goed op. De wortels moeten flink moeite doen om hun weg te vinden in de stenige ondergrond. Die robuuste omstandigheden leveren wijnen op die tanninerijk, krachtig, zijdeachtig en elegant zijn. De belangrijkste druivensoort syrah wordt soms gemengd met viognier om de wijnen meer finesse te geven, dat is bijvoorbeeld bij topcuvée La Viallière het geval: syrah met een toefje viognier. De omslag naar biologische wijnbouw is in 2020 ingezet en nieuwe creaties zijn in de maak. Een prachtdomein om in de gaten te houden.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief