Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Julien Pilon
IGP Collines Rhôdaniennes 2022 Viognier - Limonadier

€ 22,75
/ € 136,50 (per doos van 6)

Julien Pilon
IGP Collines Rhôdaniennes 2022 Viognier - Limonadier

€ 22,75
/ € 136,50 (per doos van 6)
Julien Pilon, afkomstig uit het Rhônedal, werkte meer dan 10 jaar in Spanje en in de Roussillon, waar hij wijnbouw leerde in beroemde wijnmakerijen zoals Mas Amiel (Roussillon), Terra Remonta (Spanje) Chavanay (Loire) en Jean Pierre Villa (Rhône). Julien Pilon beschreef zichzelf als een landloze wijnmaker toen hij in 2010 voor zichzelf begon. Julien brengt hulde aan zijn grootvader die wijn en kolen aan cafés leverde. Alle labels van Julien zijn gerelateerd aan zijn verleden. Hij slaagt erin ondanks de weelderige persoonlijkheid van de Viognier de zijn frisheid te behouden. Het is een wijn die uitblinkt in zijn fruitigheid.
Mooie lichtgele kleur. Kruidig, peer, witte perzik en bloemige tonen zetten de toon. Het is gemakkelijk te begrijpen en gemakkelijk te drinken. Afwerking met een vleugje mineraliteit voor de broodnodige balans. Heerlijke aperitiefwijn voor een lange lunch of diner.
Inderdaad een zeer fraai luxe aperitief. Maar deze wijn kan met gemak uitgesproken visschotels of een milde Thaise curry aan.
€ 22,75
/ € 136,50 (per doos van 6)
Domein Julien Pilon
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2023 - 2026
Serveertemperatuur 10 à 12 °C
Smaakprofiel Krachtig & Rijk
Druif Viognier
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Domaine Julien Pilon

Rhône Noord / Frankrijk

Hij omschreef zichzelf ooit als een ‘landloze wijnmaker’: Julien Pilon had geen familiebanden, erfgoed of connecties in de wijn. Alleen passie en talent. Zijn eerste jaargang vinifieerde hij in de garage van zijn ouders, waarbij hij vooral identiteit, concentratie en finesse wilde laten zien. Nu snelt zijn reputatie hem vooruit. Hij slaagt erin weelderige Rhône-personalities te maken die uitblinken in elegantie en fruitigheid. James Molesworth van Wine Spectator noemt hem ‘one of the Northern Rhône’s new kids on the block’. De bijzondere namen van Julien’s wijnen refereren aan mooie persoonlijke herinneringen, zoals het geluid van de Méditerranée in vervlogen zomers en de limonade die z’n opa vroeger maakte.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief