Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

François Villard
Saint Joseph blanc 2021 Mairlant

€ 34,95
/ € 209,70 (per doos van 6)

François Villard
Saint Joseph blanc 2021 Mairlant

€ 34,95
/ € 209,70 (per doos van 6)
Domaine François Villard ligt in St.Michel-sur-Rhône, net onder Condrieu en beslaat 42 hectare wijngaard en zes appellations: Condrieu, Saint Joseph, Côte Rôtie, Saint Peray, Crozes-Hermitage en Cornas. Selfmade wijnmaker en – inmiddels – Rhône-icoon François Villard maakt hier 23 verschillende cuvées. Het is zijn filosofie om authentieke, evenwichtige wijnen te produceren. Zo representatief mogelijk voor hun terroir en met optimale mineraliteit, volgens François 'de grootste frisheid die je je in een wijn kunt voorstellen'. Hij zoekt naar de juiste balans in zijn wijnen, waarbij hij systematisch de voorkeur geeft aan finesse boven kracht. Op het domaine – biologisch gecertificeerd sinds 2022 – wordt handmatig en per perceel geoogst, zodat elke tros bij perfecte rijpheid wordt geplukt. De opbrengst van de percelen wordt vervolgens apart gevinifieerd zodat de blends per oogstjaar kunnen worden aangepast. De granieten bodem garandeert mineraliteit, evenwicht en structuur om te rijpen. Late pluk en houtrijping met deels nieuw hout zorgen voor een breuk met lokale tradities, maar met verbluffend resultaat. Het is aan François en zijn goede vriend en leermeester Yves Cuilleron te danken dat er tegenwoordig een veel bredere interpretatie van Condrieu en viognierwijnen in het algemeen bestaat.
Een van de verborgen schatten van Villard. Zo'n wijn die zijn appellatie glans geeft. Terroir "Mairlant" uit de gemeente Saint Pierre-de-Boeuf. Briljant goudgeel van kleur. Aromatisch in de neus. Witte bloemen. Perzik. Amandel. Veel frisheid en complexiteit in de smaak. Levendig en frisrijp. Goed in balans. Complexiteit, lengte en elegantie zijn andere sleutelwoorden voor deze mooie wijn. Breed inzetbaar en nog lang bewaarpotentieel.
Blanquette van kabeljauw. Zeeduivel. Asperges met morilles. Camembert. Geflambeerde coquilles.
€ 34,95
/ € 209,70 (per doos van 6)
Domein François Villard
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2023-2030
Serveertemperatuur 11-13°C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Marsanne
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13,5%

François Villard

Rhône Noord / Frankrijk

Domaine François Villard ligt in St.Michel-sur-Rhône, net onder Condrieu en beslaat 42 hectare wijngaard en zes appellations: Condrieu, Saint Joseph, Côte Rôtie, Saint Peray, Crozes Hermitage en Cornas. Self-made wijnmaker en – inmiddels – Rhône-icoon François Villard maakt hier 23 verschillende cuvées. Het is zijn filosofie om authentieke, evenwichtige wijnen te produceren. Zo representatief mogelijk voor hun terroir, met optimale mineraliteit, volgens François 'de grootste frisheid is die je je in een wijn kunt voorstellen'. Hij is altijd op zoek naar het juiste evenwicht in zijn wijnen, waarbij systematisch de voorkeur wordt gegeven aan finesse boven kracht. In de wijngaard wordt alles met de hand gedaan. Het domein is biologisch gecertificeerd sinds 2022. De oogst wordt perceel per perceel bepaald, zodat elke tros bij de perfecte rijpheid wordt geplukt. De percelen worden vervolgens apart gevinifieerd zodat de blends per oogstjaar kunnen worden aangepast. De granieten bodem zorgt voor mineraliteit, evenwicht en structuur om te rijpen.

 


Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief