Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Gavoty
Côtes de Provence 2020 Clarendon Blanc

€ 35,75
/ € 214,50 (per doos van 6)

Domaine Gavoty
Côtes de Provence 2020 Clarendon Blanc

€ 35,75
/ € 214,50 (per doos van 6)
Dit domein ligt in de gemeente Cabasse, in de Collines du Var (Côtes de Provence). Een ruig gebied: zowel qua klimaat als qua reliëf. Klimatologische extremen (ijskoude winters, loeihete zomers) brengen de wijngaard in een staat van ‘lijden’ waardoor deze hard moet werken en het beste van zichzelf laat zien. De wijnen kenmerken zich door hun mooie aroma's gecombineerd met een opmerkelijke frisheid, die zelfs na jaren op fles gehandhaafd blijft. Net als vele collega-wijnboeren in de Provence zijn de makers op Gavoty vurig voorstander van biodiversiteit en polycultuur en werken ze met groot respect voor de bodem, wijnstokken en het wijnmaakproces. De witte wijnen bezitten een heerlijke mineraliteit die zeker in goede jaren prominent aanwezig is.
Bleekgeel van kleur met groene reflectie. Hele mooie, evenwichte en complexe neus met aroma's van peer en ananas, maar ook ontdekken we bloemen en honing. Energieke en aangename ronde smaak die de komende jaren steeds meer opengaat en ontwikkelt. Een wijn met elegantie, frisheid en levendigheid. Grootse witte Provence! Daarom wordt deze wijn in veel 3-sterren Michelin restaurants geschonken zoals: LeLouis XV, Le Castellet, le Mirazur, le Petit Nice, la Vague d’or, Alexandre Mazia, l’Oustau de Baumanière en la Villa Madie.
Garnalenkroket. Esscargots. Een ragout van zeewolf. Zeebaars met venkel, olijfolie en citroen. Brandadevan kabeljauw. Bouillabaisse.
€ 35,75
/ € 214,50 (per doos van 6)
Domein Domaine Gavoty
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2023-2028
Serveertemperatuur 11-13°C
Druif Rolle
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14%

Domaine Gavoty

Provence / Frankrijk

Dit Provençaalse domaine ligt in de gemeente Cabasse, in de Collines du Var, een gebied dat binnen de appellation Côtes de Provence wordt beschouwd als ruig: zowel qua klimaat als qua reliëf. Klimatologische extremen (ijskoude winters, loeihete zomers) brengen de wijngaard in een staat van ‘lijden’ waardoor deze hard moet werken en het beste van zichzelf laat zien. De wijnen kenmerken zich door hun mooie aroma's gecombineerd met een opmerkelijke frisheid, die zelfs na jaren op fles gehandhaafd blijft. Net als vele collega-wijnboeren in de Provence zijn de makers op Gavoty vurig voorstander van biodiversiteit en polycultuur en werken ze met groot respect voor de bodem, wijnstokken en het wijnmaakproces. De witte wijnen bezitten een heerlijke mineraliteit die zeker in goede jaren prominent aanwezig is. De rode wijnen zijn nog wat sober en gesloten in hun jonge jaren, maar ontwikkelen zich fantastisch op fles. De rosés, vaandeldragers van dit heerlijke gebied, onderscheiden zich door hun volle smaken, frisheid, elegantie, lengte en structuur.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief