Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine la Florane
Saint Maurice Cotes du Rhone Villages 2022 "Olagnon" blanc

€ 21,75
/ € 261,00 (per doos van 12)

Domaine la Florane
Saint Maurice Cotes du Rhone Villages 2022 "Olagnon" blanc

€ 21,75
/ € 261,00 (per doos van 12)
Domaine la Florane is het perfecte voorbeeld van de nieuwe generatie jonge wijnmakers zoals Adrien Fabre. Hij maakt optimaal gebruik van zijn terroir, gebruikt steeds minder hout (voor een meer pure stijl) en hij maakt ronde wijnen met finesse waarbij de uitbundige kracht van de zuidelijke Rhône herkenbaar, maar ook beheerst blijft. Biologisch en biodynamisch werken is voor Adrien een must voor een levendige bodem en sterke wijnstokken. Druivenrassen zoals Grenache, Cinsault, Mourvèdre en Syrah hebben allemaal hun eigen plek.
Afkomstig uit de lieu-dit Olagnon op 400 meter. Slechts 2 hectare, op 't noorden. Alle druiven zijn apart gevinifieerd. Gisting geschiedt deels op demi muid vaten, beton eieren en amfoor. Zuiver strogeel van kleur met lichtgroene schakering. Aangename geur van rijp wit fruit en een lichte groene kruidigheid. Mirabelle. Galiameloen. Rijpe en brede aanzet in de mond. Sappig en uitnodigend. Ongelooflijke prachtwijn met veel laagjes en vulling. Haalt met gemak het niveau van goede witte Châteauneuf-du-Pape.
Risotto met kastanjes. Kabeljauwrug met mosterd. Coquilles met saffraansaus. Gegrilde dorade.
€ 21,75
/ € 261,00 (per doos van 12)
Domein Domaine la Florane
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2023 - 2027+
Serveertemperatuur 12°-14°C
Smaakprofiel Krachtig & Rijk
Druif Grenache Blanc, Marsanne, Roussane, Bourboulenc,Clairette
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14%

Domaine La Florane

Rhône Zuid / Frankrijk

We bevinden ons in het zuiden van de Rhône, in de dorpjes Visan (met Côtes du Rhône Villages-status) en Saint-Maurice. Het domein, ontstaan uit de samengevoegde wijngaarden van twee families, produceerde ruim twintig jaar voor de wijncoöperatie van Visan. Tot Adrien Fabre, zoon van François, toetrad tot het familiebedrijf. Samen met zijn vader bouwde hij in 2001 een eigen wijnkelder om zelf wijnen te gaan maken en opvoeden. Nu is Domaine la Florane exemplarisch voor de nieuwe stijl wijnmaken in de Rhône: jonge vigneron Adrien maakt optimaal gebruik van het terroir, werkt overtuigd biodynamisch, gebruikt steeds minder hout (voor een meer pure stijl) en weet – op basis van ervaring en instinct – wijnen met finesse te maken waarin de uitbundige kracht van de zuidelijke Rhône herkenbaar, maar ook beheerst blijft.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief