Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Cantina Tramin
Alto Adige 2022 Pinot Grigio Unterebner

€ 34,50
/ € 207,00 (per doos van 6)

Cantina Tramin
Alto Adige 2022 Pinot Grigio Unterebner

€ 34,50
/ € 207,00 (per doos van 6)
Cantina Tramin is een van de oudste coöperaties (190 families) van Alto Adige. De Coöperatie is opgericht in 1898 om de toekomst van de wijnproducenten uit dit berggebied te beschermen. Een zeer gerespecteerde coöperatie en een erkend voorbeeld over de hele wereld. Ze produceren inmiddels 1,9 miljoen flessen, die een uitstekende weerspiegeling zijn van het landschap. Er is werkelijk alles aanwezig hier en buiten de enorme expertise ligt de productieve focus op kwaliteit, innovatie, netwerken en samenwerken, om zodoende de kwaliteit in de fles te weerspiegelen.
Unterebner werd gelanceerd in 1989 als symbool van excellente en uitmuntende wijn. Het laat voor een Pinot Grigio een verassende elegantie zien met een doorslaggevende Alpine twist. Licht goudgeel van kleur. In de neus ontdekken we verfijnde en frisse tonen van peer, geroosterd brood, zachte boter, tabak en vanille. De smaak geeft een intens vol en rond mondgevoel. Rijpe smaak en filmend. Honing. Boter. Klein zoetje. Karaktervolle en lange afdronk met toch die Alpine frisheid uit de bergen.
Couscous met gamba's. Vissoep. Porcini. Ganzelever. Risotto met paddestoelen.
€ 34,50
/ € 207,00 (per doos van 6)
Domein Cantina Tramin
Land Italië
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2024-2029
Serveertemperatuur 12-14°C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Pinot Grigio
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14%

Cantina Tramin

Hoog Adige / Italië

Alto Adige is gezegend met een divers en rijk landschap: verschillende microklimaten, uitzonderlijke bodemsamenstelling en wijnbouw op hellingen die verschillen in hoogte en zon-expositie. Het kleine dorpje Tramin ligt 160 kilometer ten noorden van Verona, in het hart van de Italiaanse Alpen. Hier, op hoogtes tot wel 850 meter boven zeeniveau, produceren de wijnboeren van Cantina Tramin − één van de oudste coöperaties van Alto Adige, 160 families, 270 hectare wijngaard − samen fantastische wijnen. Het is een van de meest gerespecteerde coöperaties van Alto Adige en een wereldwijd erkend voorbeeld van succesvolle coöperatieve wijnbouw. Gebundelde expertise met focus op kwaliteit, innovatie en samenwerking. Elke fles is het resultaat van de lokale levens- en werkfilosofie: nauwkeurigheid, toewijding, vertrouwen en creativiteit.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief