Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Weingut Tom Dockner
Traisental 2023 Grüner Veltliner TOM

€ 11,75
/ € 70,50 (per doos van 6)

Weingut Tom Dockner
Traisental 2023 Grüner Veltliner TOM

€ 11,75
/ € 70,50 (per doos van 6)
TOM staat voor frisheid, sappigheid en expressief fruit uit het Oostenrijkse Traisental. Een betoverend landschap met vruchtbare akkers aan de oevers van de Traisen en op de heuvels kleine terrasvormige wijngaarden. Het bijzondere van het Traisental ligt in het samenspel van terroir en klimaat: de bodem bestaat uit kalkrijk sedimentgesteente dat de wijnstokken uitdaagt om diep te wortelen en de wijnen een onafhankelijk profiel geeft. De Pannonische invloeden uit het oosten en de koele berglucht uit de uitlopers van de Alpen zorgen voor warme dagen en koele nachten. De combinatie van de kalkrijke bodem en het mesoklimaat zorgt voor wijnen met fijne aroma’s, kruidige finesse en knisperende zuren die perfect in balans zijn met de fysiologische rijpheid. Oftewel: puur drinkplezier.
Bleekgeel van kleur. Ingetogen neus. Peer en appel zingen een duet in de neus. Frivool en jeugdig. Lekkere aanzet in de mond. Ananas. Kruiden. Zuiver, mooi geïntegreerde zuren en een piepkleine koolzuurtinteling. Tikje minerale rokerigheid in de afdronk. Ideale zomerwijn. Hoog entry level grüner veltliner.
Apéritief, salade nicoise, forel met amandelen, gegrilde visgerechten (sardines). Sashimi. Sushi. Witte asperges met ham en Hollandaisesaus. Of gewoon omdat je zin hebt in een frisse grüner veltliner.
€ 11,75
/ € 70,50 (per doos van 6)
Domein Weingut Tom Dockner
Land Oostenrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2023
Bewaartermijn 2024-2026
Serveertemperatuur 9 à 11 °C
Smaakprofiel Licht & Fris
Druif Grüner Veltliner
Inhoud 0.75 L
Alcohol 12%
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief