Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Weingut Gritsch
Wachau 2022 Grüner Veltliner Axpoint Federspiel

€ 22,50
/ € 135,00 (per doos van 6)

Weingut Gritsch
Wachau 2022 Grüner Veltliner Axpoint Federspiel

€ 22,50
/ € 135,00 (per doos van 6)
Edele druivenrassen. Steile terrassen. Sensationele wijnen. UNESCO-werelderfgoed landschap - dat is de Wachau, het wijngebied in en rond de Donauvallei tussen Melk en Krems. Unieke, karaktervolle wijnen uit - soms extreem steile – terraswijngaarden. De beste locaties leveren enkele van de beste witte wijnen ter wereld op, met een jarenlang ontwikkelingspotentieel, vooral van grüner veltliner en riesling. Wijnmaker Franz-Jozef is zevende generatie van de familie Gritsch die hier al meer dan tweehonderd jaar wijn maakt, op hun landgoed Mauritiushof in Spitz an der Donau. Traditie, oude waarden en kennis van generaties spelen een grote rol, maar wél gecombineerd met eigentijdse vinificatietechniek om topkwaliteit wijnen te maken. Elke Gritsch-wijn weerspiegelt de bijzondere mix van druivenrassen, mineraalrijke bodem, microklimaat en natuurlijk de invloed van de wijnmaker, die een duidelijke voorliefde heeft voor fruitige, recht-door-zee terroirwijnen. Ze winnen de ene na de andere prijs op internationale wijnconcoursen.
Druiven afkomstig van de voet van de bekende wijngaard Singerriedel. Geconcentreerde goudgele kleur. Tabaksblad, maïs en mineralen. De kiezelhoudende bodem van leem, löss, zand en gesteente is hier goed voor de Grüner Veltliner. Opulente en sappige wijn en met inhoud! Iets van abrikoos en roze peper. Aantrekkelijke lange afdronk. Plezierige wijn!
Salade met zeevruchten. Charcuterie. Snoekbaars met spinazie. Zeeduivel met limoen/citroendressing. Schnitzel van kalf met grote champignons. Oosterse keuken!
Reviews
Falstaff 93/100

Medium greenish yellow in colour with silver reflections. On the nose, some mango and pineapple aromas with candied orange zest, lemon balm and blossom honey notes. The juicy palate has good complexity, with balanced acidity and a saline minerality and some fruit sweetness redolent of papaya. A good food wine with ageing potential.

€ 22,50
/ € 135,00 (per doos van 6)
Domein Weingut Gritsch
Land Oostenrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2024 - 2029+
Serveertemperatuur 11 à 13 °C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Grüner Veltliner
Inhoud 0.75 L
Alcohol 12,5%

Weingut Gritsch

Wachau / Oostenrijk

Edele druivenrassen. Steile terrassen. Sensationele wijnen. UNESCO-werelderfgoed landschap - dat is de Wachau, het wijngebied in en rond de Donauvallei tussen Melk en Krems. Unieke, karaktervolle wijnen uit - soms extreem steile – terraswijngaarden. De beste locaties leveren enkele van de beste witte wijnen ter wereld op, met een jarenlang ontwikkelingspotentieel, vooral van grüner veltliner en riesling. Wijnmaker Franz-Jozef is zevende generatie van de familie Gritsch die hier al meer dan tweehonderd jaar wijn maakt, op hun landgoed Mauritiushof in Spitz an der Donau. Traditie, oude waarden en kennis van generaties spelen een grote rol, maar wél gecombineerd met eigentijdse vinificatietechniek om topkwaliteit wijnen te maken. Elke Gritsch-wijn weerspiegelt de bijzondere mix van druivenrassen, mineraalrijke bodem, microklimaat en natuurlijk de invloed van de wijnmaker, die een duidelijke voorliefde heeft voor fruitige, recht-door-zee terroirwijnen. Ze winnen de ene na de andere prijs op internationale wijnconcoursen.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief