Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Weingut Gritsch
Wachau 2022 Grüner Veltliner Steinporz Smaragd

€ 27,95
/ € 167,70 (per doos van 6)

Weingut Gritsch
Wachau 2022 Grüner Veltliner Steinporz Smaragd

€ 27,95
/ € 167,70 (per doos van 6)
.Edele druivenrassen. Steile terrassen. Sensationele wijnen. UNESCO-werelderfgoed landschap - dat is de Wachau, het wijngebied in en rond de Donauvallei tussen Melk en Krems. Unieke, karaktervolle wijnen uit - soms extreem steile – terraswijngaarden. De beste locaties leveren enkele van de beste witte wijnen ter wereld op, met een jarenlang ontwikkelingspotentieel, vooral van grüner veltliner en riesling. Wijnmaker Franz-Jozef is zevende generatie van de familie Gritsch die hier al meer dan tweehonderd jaar wijn maakt, op hun landgoed Mauritiushof in Spitz an der Donau. Traditie, oude waarden en kennis van generaties spelen een grote rol, maar wél gecombineerd met eigentijdse vinificatietechniek om topkwaliteit wijnen te maken. Elke Gritsch-wijn weerspiegelt de bijzondere mix van druivenrassen, mineraalrijke bodem, microklimaat en natuurlijk de invloed van de wijnmaker, die een duidelijke voorliefde heeft voor fruitige, recht-door-zee terroirwijnen. Ze winnen de ene na de andere prijs op internationale wijnconcoursen.
Terrassenbouw met zuidoost-oostelijke expositie. Geconcentreerde goudgele kleur. Intensieve fruitige neus, rood fruit, bessen en winterappel. Zand met een grove gneiss-achtige structuur bepalen zeer sterk het mineralige karakter van de wijn. Notenmelisse. Mineralen en sap. Spannend. Wijn met veel finesse en inhoud.
Aanbevolen bij coquilles, kreeft. Kalfsmedaillon met paddenstoelensaus en noedels, tafelspitz (gekookt mals rundvlees). Cordon bleu. Harde kazen.
Reviews
Falstaff 95/100

Light greenish yellow, silver reflections. Delicate orange zest, a hint of greengage with fresh yellow apple and fine herbal spice. Juicy, elegant, silky texture, fine acidity, fruity finish, mineral and salty aftertaste, already accessible, has length and certain ageing potential.

€ 27,95
/ € 167,70 (per doos van 6)
Domein Weingut Gritsch
Land Oostenrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2023 - 2029+
Serveertemperatuur 12° à 14°C
Smaakprofiel Krachtig & Rijk
Druif Grüner Veltliner
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13,5%

Weingut Gritsch

Wachau / Oostenrijk

Edele druivenrassen. Steile terrassen. Sensationele wijnen. UNESCO-werelderfgoed landschap - dat is de Wachau, het wijngebied in en rond de Donauvallei tussen Melk en Krems. Unieke, karaktervolle wijnen uit - soms extreem steile – terraswijngaarden. De beste locaties leveren enkele van de beste witte wijnen ter wereld op, met een jarenlang ontwikkelingspotentieel, vooral van grüner veltliner en riesling. Wijnmaker Franz-Jozef is zevende generatie van de familie Gritsch die hier al meer dan tweehonderd jaar wijn maakt, op hun landgoed Mauritiushof in Spitz an der Donau. Traditie, oude waarden en kennis van generaties spelen een grote rol, maar wél gecombineerd met eigentijdse vinificatietechniek om topkwaliteit wijnen te maken. Elke Gritsch-wijn weerspiegelt de bijzondere mix van druivenrassen, mineraalrijke bodem, microklimaat en natuurlijk de invloed van de wijnmaker, die een duidelijke voorliefde heeft voor fruitige, recht-door-zee terroirwijnen. Ze winnen de ene na de andere prijs op internationale wijnconcoursen.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief