Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Casa Ermelinda Freitas
Palmela 2022 Dona Ermelinda Branco

€ 8,50
/ € 51,00 (per doos van 6)

Casa Ermelinda Freitas
Palmela 2022 Dona Ermelinda Branco

€ 8,50
/ € 51,00 (per doos van 6)
De eigenaresse Leonor Freitas is de vierde generatie die de wijntraditie van haar familie voortzet. Sinds 1997 produceert en bottelt zij wijn onder de naam van Casa Ermelinda Freitas. Geïnvesteerd werd in een nieuwe winery met als doel de beste wijnen van Península de Setúbal en Palmela te maken.
Strogele kleur met lichtgroene reflectie. Frisse en jeugdige neus van exotisch fruit en honing. Heel licht rokerig van het hout en ook wat kruidigheid. Zachte en ronde aanzet. Citrus, mango. Rijpe en ronde stijl met voldoende frisheid. Perfecte balans in hout, alcohol, zuren en suikers. Origineel en plezierig glas wijn.
Aanbevolen bij "casserole" op basis van wit vlees, zachte kazen en lokale visgerechten zoals 'Salmonettes a moda de Setúbal' (mul) of Caldeirada
€ 8,50
/ € 51,00 (per doos van 6)
Domein Casa Ermelinda Freitas
Land Portugal
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2023-2025
Serveertemperatuur 10 à 12°C
Druif Chardonnay, Fernão Pires, Arinto en Antão Vaz
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Casa Ermelinda Freitas

Setubal / Portugal

Thuisbasis van Casa Ermelinda Freitas is Península de Setúbal, het schiereiland onder Lissabon. De geschiedenis van dit wijnhuis gaat terug tot minstens 1920, toen Leonilde de Freitas de landgoederen bewerkte. De vier generaties daarna bleven er steeds vrouwen aan het roer, op dit moment in de persoon van Leonor Freitas. Tot 1997 verkocht het huis lokale wijnen in bulk, merkloos. Dat veranderde door toedoen van Leonor: de eerste rode wijn onder eigen label Terras do Pó werd een groot succes. Vanaf 2002 werd alle geproduceerde wijn verkocht onder eigen labels. Zoals veel wijnen uit Portugal onderscheiden de wijnen zich door het gebruik van autochtone, in Nederland vaak onbekende druivensoorten. Dit zorgt voor een authentiek, haast exotisch smaakprofiel.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief