Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Castell D'Encus
Costers Del Segre Taleia 2019

€ 34,50
/ € 207,00 (per doos van 6)

Castell D'Encus
Costers Del Segre Taleia 2019

€ 34,50
/ € 207,00 (per doos van 6)
Een totaal van 29 hectare wijngaard vormt het landgoed Castell d'Encus, gelegen op een bijzondere locatie in de Lleida Pyreneeën in het noordwesten van Catalonië. Hier, op 800 tot 950 meter hoogte, worden uitzonderlijke wijnen geboren. De wijngaarden worden volledig biologisch beheerd. Wijnmaker en visionair Raül Bobet, chemisch ingenieur en doctor in de oenologie met een passie voor natuur, cultuur, wetenschap en wijn, zet zich hier vol vuur in voor duurzaamheid en de strijd tegen klimaatverandering. De wijnstokken (riesling, albariño, sauvignon blanc, semillon, pinot noir, syrah, cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, petit verdot en grenache) staan op verschillende type bodems, waarvan de meeste kalkhoudende leem van mariene oorsprong bevatten. Op het landgoed vind je overblijfselen van de oude stad Castilló d'Encús en haar stenen fermentoren uit de 12e eeuw. Een aantal van deze fermentoren wordt nog steeds gebruikt voor vergisting van de rode wijnen en een deel van de witte wijnen van Castell d'Encus.
Taleia betekent obsessie in het Catlaans, voor de wijnmaker Raoul betekent het niets meer als de passie voor het wijnmaken. We hebben hier te maken met een blend, voor een overgroot deel Sauvignon, en met veel bewaarpotentieel. Licht strogeel van kleur. Aroma's van perzik en gedroogde perzik met een subtiele toets van vanille en hout. Frisse en lange, nerveuze aanzet in de mond met op het einde wat onrijpe fruitsiroop. Complexe wijn met veel lengte. Wijn heeft wat ontwikkeling op fles nodig!
Salade van magret de canard. Carpaccio van coquilles. Garnalen gemarineerd in knoflook. Gerookte zalm. Choucroute. gegrilde gamba's op de barbecue.
Reviews
The Wine Advocate 92/100

The 2019 Taleia has a little more alcohol and lower acidity than the 2020 I tasted next to it. This is a riper and softer vintage for this Sauvignon Blanc with a touch of Semillon. It has a soft and velvety mouthfeel, keeping the balance and freshness and the pure and elegant style. There are notes of white flowers and gooseberries, and it finishes dry and with clean, focused flavors. This fermented with indigenous yeasts, part in new oak barrels where it matured (50% of the volume) and the rest in small stainless steel vats and stone pools, where it matured with the lees for some six months, but the wine shows no oak at all. 

€ 34,50
/ € 207,00 (per doos van 6)
Domein Castell D'Encus
Land Spanje
Kleur Wit
Oogstjaar 2019
Bewaartermijn 2024-2035
Serveertemperatuur 9-11°C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif 85% Sauvignon Blanc, 15% Semillon
Inhoud 0.75 L
Alcohol 12.5%

Castell d'Encus

Catalonië / Spanje

Een totaal van 29 hectare wijngaard vormt het landgoed Castell d'Encus, gelegen op een bijzondere locatie in de Lleida Pyreneeën in het noordwesten van Catalonië. Hier, op 800 tot 950 meter hoogte, worden uitzonderlijke wijnen geboren. De wijngaarden worden volledig biologisch beheerd. Wijnmaker en visionair Raül Bobet, chemisch ingenieur en doctor in de oenologie met een passie voor natuur, cultuur, wetenschap en wijn, zet zich hier vol vuur in voor duurzaamheid en de strijd tegen klimaatverandering. De wijnstokken (riesling, albariño, sauvignon blanc, semillon, pinot noir, syrah, cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, petit verdot en grenache) staan op verschillende type bodems, waarvan de meeste kalkhoudende leem van mariene oorsprong bevatten. Op het landgoed vind je overblijfselen van de oude stad Castilló d'Encús en haar stenen fermentoren uit de 12e eeuw. Een aantal van deze fermentoren wordt nog steeds gebruikt voor vergisting van de rode wijnen en een deel van de witte wijnen van Castell d'Encus.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief