Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Acustic Celler
Montsant 2022 Acustic Blanc

€ 16,75
/ € 100,50 (per doos van 6)

Acustic Celler
Montsant 2022 Acustic Blanc

€ 16,75
/ € 100,50 (per doos van 6)
Montsant is een van de jonge appellaties in de regio Catalunya en maakt onderdeel uit van het wijngebied Tarragona. De wijngaarden liggen op een hoogte tussen de 300-700 meter. Acústic Cellar is een privé project van Albert Jané; nieuw leven blazen in de zeer traditionele wijnbouw zodat de wijnen zich zo natuurlijk mogelijk kunnen tonen. Hier is het terug naar de 'roots'. Uniek in zijn soort!
Sinds de jaargang 21 is de blend niet zozeer veranderd maar wel de opvoeding. Er is gekozen voor een mix van betoneieren, amforen en hout. Dus de wijn heeft een iets ander smaakspectrum. Strogeel van kleur. Aantrekkelijke neus, puur, meer fruitaroma. Behoud van karakter. Gedroogd fruit. In de smaak ontdekken we meer sap en fruit. Met het iets ouderen op fles zal deze wijn nog rondere vormen krijgen maar vooral beter doordrinkbaar en gulziger smaken. Welkome verrassing en stijlswitch.
Tapas, gerechten met tomaten en olijfolie. Tarbot met beurre Blanc. Varkenshaas. Frisse kazen.
€ 16,75
/ € 100,50 (per doos van 6)
Domein Acustic Celler
Land Spanje
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2024 - 2030
Serveertemperatuur 12 à 14 °C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Grenache blanc, Grenache gris, Macabeo en Pansal (= Xarel-lo)
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14%

Acústic Celler

Catalonië / Spanje

Acústic Celler behoort bij de upcoming wijndomeinen van Spanje. De wijnen van wijnmaker Albert Jané van Acústic behoren tot de absolute top in Spanje. Hij maakt ze 'unplugged' met karakter, authenticiteit en veel respect voor de traditie. Het gebied − Montsant − is een van de jongere herkomstgebieden van Catalonië. Een relatief geïsoleerd gebied, waar de wijnbouw ooit werd opgestart door monniken. Montsant wordt meestal in één adem genoemd met het aangrenzende Priorat: de twee gebieden zijn historisch en geografisch innig verbonden. Meeliftend op het succes van Priorat van de laatste decennia werd ook de naam Montsant steeds bekender. Verschillen in bodemstructuur en klimaat maken de wijnen uit Montsant iets fruitiger en minder robuust dan die uit Priorat. 

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief