Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Acustic Celler
Montsant 2022 Acustic Blanc

€ 16,75
/ € 100,50 (per doos van 6)

Acustic Celler
Montsant 2022 Acustic Blanc

€ 16,75
/ € 100,50 (per doos van 6)
Acústic Celler is een van de upcoming wijndomeinen van Spanje. De wijnen van wijnmaker Albert Jané van Acústic behoren tot de absolute top in Spanje. Hij maakt ze 'unplugged' met karakter, authenticiteit en veel respect voor de traditie. Het gebied - Montsant - is een van de jongere herkomstgebieden van Catalonië. Een relatief geïsoleerd gebied, waar de wijnbouw ooit werd opgestart door monniken. Montsant wordt meestal in één adem genoemd met het aangrenzende Priorat: de twee gebieden zijn historisch en geografisch innig verbonden. Meeliftend op het succes van Priorat van de laatste decennia werd ook de naam Montsant steeds bekender. Verschillen in bodemstructuur en klimaat maken de wijnen uit Montsant iets fruitiger en minder robuust dan die uit Priorat.
Al jaren een hit op de proeftafel en geliefde huiswijn van veel van onze klanten. Sinds jaargang ‘21 krijgt de wijn een iets andere opvoeding: een mix van beton, amforen en hout. De blend is verder niet veranderd, maar toch heeft hij nu een iets ander smaakspectrum. Een welkome verrassing en lekkere stijlswitch. Strogeel in het glas. Aantrekkelijke neus, puur. Behoud van karakter. Gedroogd fruit. In de smaak ontdekken we meer sap en fruit. Tijdens de flesrijping zal deze wijn nóg rondere vormen krijgen, beter doordrinkbaar zijn en gulziger smaken.
Tapas, gerechten met tomaten en olijfolie. Tarbot met beurre Blanc. Varkenshaas. Frisse kazen.
€ 16,75
/ € 100,50 (per doos van 6)
Domein Acustic Celler
Land Spanje
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2024 - 2030
Serveertemperatuur 12 à 14 °C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Grenache blanc, Grenache gris, Macabeo en Pansal (= Xarel-lo)
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14%

Acústic Celler

Catalonië / Spanje

Acústic Celler behoort bij de upcoming wijndomeinen van Spanje. De wijnen van wijnmaker Albert Jané van Acústic behoren tot de absolute top in Spanje. Hij maakt ze 'unplugged' met karakter, authenticiteit en veel respect voor de traditie. Het gebied − Montsant − is een van de jongere herkomstgebieden van Catalonië. Een relatief geïsoleerd gebied, waar de wijnbouw ooit werd opgestart door monniken. Montsant wordt meestal in één adem genoemd met het aangrenzende Priorat: de twee gebieden zijn historisch en geografisch innig verbonden. Meeliftend op het succes van Priorat van de laatste decennia werd ook de naam Montsant steeds bekender. Verschillen in bodemstructuur en klimaat maken de wijnen uit Montsant iets fruitiger en minder robuust dan die uit Priorat. 

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief