Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine de Montgilet
Coteaux de l'Aubance 2020

€ 22,95
/ € 137,70 (per doos van 6)

Domaine de Montgilet
Coteaux de l'Aubance 2020

€ 22,95
/ € 137,70 (per doos van 6)
Op tien minuten van het centrum van Angers, ten zuiden van de Loire, vind je in het plaatsje Juigné sur Loire Domaine de Montgilet, een echt familiebedrijf. Sinds 1880, toen hun wijngaard nog maar anderhalve hectare besloeg, heeft de familie Lebreton een boeiende wijnbouwgeschiedenis opgebouwd. Tegenwoordig cultiveert ze met veel liefde 70 hectare wijngaard op uitzonderlijke terroirs van leisteen, gecultiveerd volgens de tradities van hun voorouders. De toewijding aan kwaliteit is groot en wordt extra weerspiegeld door de certificering voor hoge milieuwaarden (niveau 3) en de overstap naar biologische landbouw. De familie – met tegenwoordig Victor en Vincent Lebreton aan het roer – produceert dankzij de diversiteit en rijkdom van hun terroirs een mozaïek aan wijnen. Exceptioneel goed zijn hun cheninwijnen in blanc liqoureux-stijl, vijf cuvées van geselecteerde edele rotting-oogst: Cuvée Générique, Les Trois Schistes, Tertereaux, Clos des Huttières en Clos Prieur. Elk perceel heeft z’n eigen stijl, variërend in suikergehalte en herkomst. Uitzonderlijke wijnen van de beste wijngaardpercelen, die de kwintessens van elk afzonderlijk terroir onthullen en een onvergetelijke ervaring bieden.
Genuanceerde gele kleur met groene reflecties, die na rijping plaats maken voor amber tinten. Na de eerste tonen van witte bloemen, biedt deze wijn prachtige fruitsmaken; kweeperengelei, gekonfijte abrikozen, passievrucht en ananas tegen een achtergrond van honing en citrus. De perfecte weerspiegeling van een goede Aubance; balans tussen fruit, mineraliteit en mooie zuren.
Perfect aperitief voor diegenen die eens wat anders willen, maar vooral en natuurlijk bij allerlei fruitdesserts. Decanteren kan geen kwaad!
€ 22,95
/ € 137,70 (per doos van 6)
Domein Domaine de Montgilet
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2020
Bewaartermijn 2024-2030+
Serveertemperatuur 9 à 11 °C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif Chenin Blanc
Inhoud 0.75 L
Alcohol 11%
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief