Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Binigrau Vins i Vinyes

Catalonië / Spanje

Top van Mallorca 

Het eerste huis bij de ingang van het dorp Biniali valt op door zijn uitzonderlijke landelijke architectuur. Je zou niet verwachten dat dit één van de beste wijnmakerijen van Mallorca is. Hier hebben drie broers van de beroemde wijnmakersdynastie Batle hun werkplaats. Het trio kon niet meer van elkaar verschillen. Eén van hen is een charismatische bankmanager en het 'distributiebrein' van de bodega, een ander is de creatieve wijnmaker en oenoloog en de derde is een stil computergenie en selfmade technicus.

 

Parkerpunten

Misschien is deze symbiose van drie karakters wel de kracht van Binigrau. Succes stroomt binnen van over de hele wereld, als een hevige plensbui. Maar de broers Batle geven er niet zoveel om. Ze blijven bescheiden. Samen een vers gevangen visje koken en eten is voor hen belangrijker dan certificaten en prijzen. Andere wijnhuizen zouden het van de daken schreeuwen dat wijngoeroe Robert Parker een van hun wijnen (cq. de Nounat 2013) met een sensationele 95/100 heeft bekroond. Eilandwijnen van zo'n uitmuntende kwaliteit zouden jaren geleden ondenkbaar zijn geweest. De bescheiden prijzen maken het nog opmerkelijker.

 
'Eilandwijnen van zo'n uitmuntende kwaliteit zouden jaren geleden ondenkbaar zijn geweest.'

Zonovergoten eiland

Mallorca is een van de juwelen van de Middellandse Zee. Het staat niet alleen bekend om zijn adembenemende landschappen en stranden, maar ook om zijn rijke wijntraditie. De wijngebieden van Mallorca strekken zich uit over het hele eiland en bieden een verscheidenheid aan unieke wijnen die de lokale cultuur en tradities weerspiegelen. Het eiland heeft een gunstig klimaat voor wijnbouw, met milde winters en zonovergoten, warme zomers waardoor de druiven optimaal rijpen. Het afwisselende landschap, met vruchtbare valleien en heuvelachtige gebieden, zorgt voor microklimaten die de groei van verschillende soorten druivenrassen mogelijk maken.

 

Inheems + internationaal druivenareaal

Manto negro is een veelvoorkomend inheema druivenras op Mallorca, een rode druif die wijnen met een intense kleur en levendige aroma's van rijp rood fruit produceert. Een andere gangbare druif is callet, die vaak wordt geblend met manto negro om complexe, evenwichtige rode wijnen te creëren. Voor de productie van wit wordt onder meer de lokale soort prensal blanc gebruikt. Een druif die frisse, aromatische wijnen levert met citrus- en bloemige tonen. Een andere interessante witte druif is de malvasia, die wijnen produceert met een rijke textuur en tropische fruitaroma's.

 


Natuurlijke balans

Steeds meer wijnhuizen op Mallorca leggen zich toe op duurzame, biologische wijnbouw. Daarbij gaat het om behoud van de natuurlijke balans en productie van hoogwaardige wijnen met respect voor de ecologische omgeving. Dat is ook het geval bij Binigrau: hoewel gebruik gemaakt wordt van de modernste technologie om de wijnen te maken, worden tegelijkertijd traditionele, handmatige technieken bij de teelt en productie behouden.


Houtopvoeding

De kelder is uitgerust met de beste wijnmaakapparatuur. Wanneer de druiven arriveren nadat ze met de hand zijn geplukt, vergisten ze in grote eikenhouten tanks, en kleinere Franse eikenhouten vaten voor de rode- en chardonnaywijnen. De inheemse prensaldruiven vergisten en rijpen in roestvrijstalen tanks en betoneieren.


'Binigrau verzorgt z'n wijngaarden in lijn met de natuur en omgeving, precies zoals dat al eeuwen gebeurt op Mallorca.'  
 

Binigrau Vins y Vinyes
Vi de la terra Mallorca 2022 Obac de Binigrau
Elegante, donkere, robijnrode wijn.
Druivenras Blend van mantonegro-, callet-, merlot-, cabernet sauvignon- en syrahdruiven.
Land / Streek Spanje Mallorca
Inhoud / Alcohol 0.75 L / 14,5%
€ 28,25
Binigrau Vins y Vinyes
Vi de la terra Mallorca 2023 Nounat
Inspirerend en smakelijk!
Druivenras Prensal (60%) en Chardonnay (40%)
Land / Streek Spanje Mallorca
Inhoud / Alcohol 0.75 L / 14%
€ 27,75
Binigrau Vins y Vinyes
Vi de la terra Mallorca 2023 Binigrau Rosat
delicate aroma's van kersen, rozenblaadjes, aardbei en room-karamel in een complex bouquet.
Druivenras Mantonegro. Merlot.
Land / Streek Spanje Mallorca
Inhoud / Alcohol 0.75 L / 14,5%
€ 26,95
Binigrau Vins y Vinyes
Vi de la terra Mallorca 2023 Eco Binigrau Blanc
Spatzuivere Riesling- en sauvignonblend.
Druivenras Riesling (50%) en Sauvignon (50%)
Land / Streek Spanje Mallorca
Inhoud / Alcohol 0.75 L / 14%
€ 25,50
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief