Castell d'Encus
Catalonië / Spanje


Wijnmaker Raül Bobet van Castell d'Encus heeft een stevige wetenschappelijke achtergrond; hij is chemisch ingenieur en doctor in de oenologie met een passie voor natuur, cultuur, wetenschap en wijn. De kennis, het onderzoek en de passie van deze werelden heeft hij gecombineerd voor het creëren van wijnen. Zijn rusteloosheid en verlangen naar perfectie, naast zijn inzet voor duurzaamheid en strijd tegen klimaatverandering, hebben van hem een unieke en authentieke schepper gemaakt. Een visionair persoon, die creëert vanuit uitgebreide technische kennis en ernaar streeft de afdruk van het moment en het landschap over te brengen op zijn wijnen.
Het terroir
Bodem, klimaat & temperatuurcontrasten
Gisting in middeleeuwse steen


Waardevol erfgoed
Castell d'Encus gelooft sterk in onderzoek en milieubescherming. Vanuit deze overtuiging wordt alles gedaan om de menselijke impact op het land, de wijngaard en het milieu te verminderen, zonder gebruik te maken van herbiciden of fungiciden. Wel wordt gebruikgemaakt van zwaartekracht en geothermische energie voor bepaalde taken in de wijnmakerij. Er lopen diverse duurzame projecten, zoals het Castell d'Encus Natural Microreserve. Doel van dit project is het behoud van het milieu, de fauna en de flora van het Castell d'Encus-gebied. Een microreservaat voor het behoud van biodiversiteit en erfgoed, gecombineerd met wijnbouw in een berggebied met milieubescherming. De filosofie is die van een biologische wijngaard, zonder herbiciden, insecticiden of fungiciden en alle zaken die niet in de biologische zienswijze passen.Teruggeven
Kleine partijen
Fermentoren
Een uniek stuk geschiedenis
.jpg)

Costers Del Segre Quest 2018
Costers Del Segre Ekam 2021
Costers del Segre Thalarn 2018
Costers Del Segre Taleia 2019
Costers Del Segre Acusp 2019