Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Château Henri Bonnaud

Provence / Frankrijk

Een natuurlijk amfitheater
Château Henri Bonnaud ligt in de gemeente Le Tholonet, 6 km ten zuidoosten van Aix-en-Provence. De meeste percelen van het domaine zijn geclassificeerd als AOC Palette, een van de oudste (1948) en kleinste (48 ha) herkomstgebieden van de Provence. Bonnaud bezit 14 ha wijngaard binnen deze prachtige appellation.  
Het domaine is genesteld in een natuurlijk amfitheater, beschermd tegen de Mistral door de heuvels van Langesse en Grand Cabri, en door de bergen van Cengle en Sainte-Victoire, en profiteert van een gunstig microklimaat. De bodem bestaat uit 'Langesse', een kalksteen uit het Tertiair. Vanaf het domaine heb je een prachtig uitzicht op de Sainte Victoire, de berg die al talloze malen vereeuwigd is door schilders en fotografen.  

De wijnstokken van Bonnaud, sommige meer dan zestig jaar oud, staan pal op het zuiden. De wijngaarden profiteren dus van een maximum aan zon, van zonsopgang tot zonsondergang, wat een belangrijke troef is voor de productie van rode bewaarwijnen en gastronomische rosés. Naast de AOC Palette zijn er ook percelen geclassificeerd als Côtes de Provence Sainte-Victoire, Côtes de Provence en IGP Méditerranée. 

'Stéphane is een enthousiast en autodidact wijnmaker, trots op de geweldige erfenis die van z’n grootvader kreeg.'


Eerbetoon   
Eigenaar Stéphane Spitzglous, derde generatie, is op het landgoed geboren. Opgevoed door zijn grootvader, bracht hij hele dagen met hem door op de tractor. In 1996 stemde Henri Bonnaud er eindelijk mee in dat zijn kleinzoon het domein overnam. Stéphane produceerde zijn eerste wijnoogst in 2004. Als eerbetoon aan zijn grootvader, die in 2001 overleed, koos hij voor de naam Château Henri Bonnaud. Stéphane is een enthousiast en autodidact wijnmaker, trots op de geweldige erfenis die van z’n grootvader kreeg en toegewijd om de mooie, kwetsbare natuur van het landgoed te beschermen. Vanuit een diepe overtuiging kiest hij in 2010 voor het omschakelen van het domein naar biologische landbouw. In 2013 produceert hij z’n eerste biologisch gecertificeerde wijnoogst. Vanaf dan zijn alle jaargangen 100% biologisch.  

Prijswinnaars  
De diversiteit van de fauna en flora in de wijngaarden getuigt van hun uitstekende gezondheid en laat het toe om authentieke wijnen te maken. Alles is erop gericht om de karakteristieke kenmerken van het terroir en de druivensoorten te bewaren en uit te drukken in de wijn. De wijnen van Bonnaud vallen elk jaar in de prijzen en worden bejubeld in de Nederlandse (Proefschrift Wijnconcours) en internationale wijnpers (Guide Hachette, Decanter)


Château Henri Bonnaud
IGP Méditérrannée 2023 Steff Rosé
Super glas rosé met dikte en een weelde aan rood fruit.
Druivenras Syrah en Grenache
Land / Streek Frankrijk Provence
Inhoud / Alcohol 0.75 L / 13.5%
€ 10,95
Château Henri Bonnaud
Côtes de Provence Sainte Victoire 2023 Rosé
In deze categorie bij de allerbeste rose wijnen
Druivenras 85% Grenache, 15% Cinsault
Land / Streek Frankrijk Provence
Inhoud / Alcohol 0.75 L / 13%
€ 15,25
Château Henri Bonnaud
IGP Méditérrannée 2022 Terre Promise 100% Rolle
Druivenras Rolle
Land / Streek Frankrijk Provence
Inhoud / Alcohol 0.75 L / 12,5%
€ 14,50 € 11,50
Château Henri Bonnaud
Palette 2023 Rosé
Topmodel van Bonnaud
Druivenras Grenache (40%), Mourvèdre (40%), Cinsault(20%)
Land / Streek Frankrijk Provence
Inhoud / Alcohol 0.75 L / 13%
€ 25,00
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief