Domaine de la Grand'Cour
Beaujolais / Frankrijk


Authentieke vinificatie
A la Beaujolaise
Vinificatie van de crus gebeurt hier op typische Beaujolais-wijze: volgens de methode macération semi-carbonique, ook wel vinification Beaujolaise genoemd. De oogst gebeurt handmatig. De handmatig geplukte druiven worden in vaten gedaan, niet ontsteeld of gekneusd, en vergisten op lage temperatuur met kooldioxide zonder toevoeging van sulfiet. De fermentatie vindt op natuurlijke wijze plaats zonder menselijk ingrijpen, behalve natuurlijk als er een probleem is. Natuurlijke gisten van inheemse herkomst doen hun werk bij het maken van deze karakteristieke wijnen. Er worden geen middelen toegevoegd. Afhankelijk van hun jaargang rijpen de wijnen op eiken fûts (vaten) et foudres (foeders).
'Net als bourgognes hebben de crus van de Beaujolais flink bewaarpotentieel en een vergelijkbare ontwikkeling op fles. De Beaujolais is daarmee een geweldig (en betaalbaar) alternatief adres voor bourgognefans.'
Yoeri Vojacek


Indrukwekkende kwaliteit
Het zijn vooral de tien cru-wijnen van de Beaujolais die verantwoordelijk zijn voor de indrukwekkende, gestage kwaliteitsontwikkeling die deze streek laat zien: Saint Amour, Moulin à Vent, Chénas, Juliénas, Chiroubles, Morgon, Brouilly, Côte de Brouilly, Fleurie en Regnié. De overeenkomsten met rode bourgogne zijn groter dan de verschillen tussen de druivenrassen pinot noir en gamay doen vermoeden. Net als bourgognes hebben de crus uit de Beaujolais een flink bewaarpotentieel en een vergelijkbare ontwikkeling op fles. De Beaujolais is daarmee een geweldig (en betaalbaar) alternatief adresje voor bourgognefans.
'Het is dit soort wijnen dat de indrukwekkend hoge kwaliteit van dit – lange tijd ondergewaardeerde – wijngebied laat zien.'


Domaine de la Grand Cour
Chenas 2020 En Papolet
Chenas 2020 En Papolet
Krokant soepel fruit. Floraal. Spicy. Ook licht gekoeld erg lekker.
Druivenras
Gamay
Land / Streek
Frankrijk
Beaujolais
Inhoud / Alcohol
0.75 L / 12,5%
€ 24,50