Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine de Valensac

Languedoc Roussillon / Frankrijk

Natuurlijke troeven  
Wijngebied Languedoc-Roussillon ligt in een brede strook langs de Middellandse zee, vanaf de zuidoostkust van de Rhône tot aan de Spaanse grens. Een streek met schrale hellingen, een droog klimaat, veel zon en een grote verscheidenheid aan terroirs. Alle natuurlijke troeven in handen voor het maken van mooie wijnen dus. Maar liefst een kwart van alle Franse wijn wordt hier geproduceerd. De wijngaarden van Domaine de Valensac strekken zich uit over 49 hectare, op tien kilometer van de Middellandse Zee bij het plaatsje Florensac. Een gebied met een sterke maritieme invloed en (kalk)rijke bodems. Er worden klassieke druivensoorten uit de regio verbouwd: chardonnay, sauvignon, merlot en cabernet-sauvignon, maar ook soorten die wat ongewoner zijn voor de Languedoc: petit manseng, riesling, albariño en petit verdot. Het domein wordt geleid door oenologe Edwige Thuillé, die haar opleiding en praktijkstages deed in de Bourgogne.

Moderne stijl 
Valensac is schoolvoorbeeld van een wijngoed in de Languedoc dat goed heeft ingespeeld op de veranderde markt. Met de invloed van het Mediterrane zeeklimaat en de kalkrijke bodems zijn zij zich niet gaan richten op wijnen uit het duurdere segment, maar op kwalitatief goede, betaalbare en modern gemaakte wijnen die ook nog eens representatief zijn voor de streek. Valensac richt zich op kwalitatief goede, modern gemaakte wijnen die representatief zijn voor deze streek.

Vin de Pays d’Oc 
Begin jaren tachtig werd hier een kwaliteitsslag ingezet. Internationale concurrentie en veranderend consumptiegedrag leidden tot een omslag in de productiestijl. Van zeer matige bulkwijn maakte men de overstap naar kwaliteitswijnen met persoonlijkheid en identiteit. Eerder onbekende wijngebieden als Pic Saint Loup, Corbières en Saint Chinian kwamen volop tot bloei en overtuigden met mooie, eigen wijnen. Ook met de introductie van de herkomstbenaming (AOC) Vin Pays d’Oc in 1987 werd een belangrijke weg ingeslagen. Pays d’Oc-wijnen worden geproduceerd in vier departementen langs de Middellandse Zee: Hérault, Aude, Gard en Pyrénées Orientales. Het predicaat staat garant voor ongecompliceerd lekkere, vriendelijke wijnen die doorgaans prettig geprijsd zijn.

'Valensac richt zich op kwalitatief goede, modern gemaakte wijnen die representatief zijn voor deze streek.'


Domaine de Valensac
IGP Pays d'Oc 2022 Sauvignon Valensac
Vol aromatisch en opwekkend fris. Heerlijk bij de Aziatische keuken!
Druivenras Sauvignon
Land / Streek Frankrijk Languedoc Roussillon
Inhoud / Alcohol 0.75 L / 13%
€ 8,50
Domaine de Valensac
IGP Pays d'Oc 2021 Entre Nous Petit Verdot
Sappige bramen, kaneel, peper, wild bosfruit. Smakelijk & zacht.
Druivenras Petit Verdot
Land / Streek Frankrijk Languedoc Roussillon
Inhoud / Alcohol 0.75 L / 14,5%
€ 12,75
Domaine de Valensac
IGP Pays d'Oc 2022 Grand Valensac Chardonnay
De rijkdom en klasse van een echte houtgelagerde Chardonnay
Druivenras Chardonnay
Land / Streek Frankrijk Languedoc Roussillon
Inhoud / Alcohol 0.75 L / 14,5%
€ 11,25
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief