Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Grossot

Bourgogne Chablis / Frankrijk

Familiaal wijnavontuur
Het wijndomein van Corinne en Jean-Pierre Grossot ligt prachtig verankerd op de beroemde heuvels van het dorpje Fleys. Het harde werk en de vastberadenheid van Jean-Pierre’s grootouders zorgde ervoor dat Domaine Grossot het leven zag in 1920. De liefde voor het wijnmaken gaven ze door aan hun kinderen, die het op hun beurt weer doorgaven aan volgende generaties. In 2007 stapte ook Eve, dochter van Corinne en Jean-Pierre in dit familiale wijnavontuur. Ze deelt de liefde voor de wijnbouw, de passie in dienst van wijnstok en wijn. Alle inspanningen zijn hier gericht op de expressie van terroir in fijne, elegante wijnen, met veel respect voor de authentieke kwaliteiten van de Chabliswijngaarden.

Eigen stokken
De wijnen komen uitsluitend van eigen wijnstokken. Grossot bezit 18 hectare wijngaard, verspreid over prachtige percelen van Chablis en Chablis Premiers Crus: Vaucoupin, Mont de Milieu, Côte de Troëmes, Fourchaume en Les Fourneaux. De wijnstokken van het domein bevinden zich voornamelijk in Fleys, maar ook in de omringende dorpen Chablis, Chichée en Fontenay. De leeftijd van deze wijnstokken varieert van vijf tot vijfenveertig jaar. Ze worden grotendeels gesnoeid volgens de guyot double, de traditionele Chablis-snoeimethode. Voor nieuwe wijnstokken wordt ook de guyot simpel gebruikt om de dichtheid van vegetatie en dus het risico op ziekten te verminderen.

'Voor ons moet elke cuvée zijn terroir en vintage weerspiegelen. Van wijnstok tot fles respecteren we ons product.'
Corinne, Jean-Pierre & Eve Grossot

Ecocert
De wijngaarden worden al zo’n twintig jaar op duurzame wijze gecultiveerd. Dat betekent: bodemonderhoud met gras en ploegen, gebruik van organische meststoffen, kort snoeien en ontknopen en het toepassen van allerlei fytosanitaire handelingen (gericht op de plantengezondheid). In 2012 werd gestart met het bewerken van de percelen in overeenstemming met de specificaties van de biologische landbouw. Inmiddels mag Grossot het Ecocert-label voeren: gecertificeerd in biologische landbouw.'Alle inspanningen zijn gericht op de expressie van terroir in fijne, elegante wijnen, met veel respect voor de authentieke kwaliteiten van de Chabliswijngaarden.'Domaine Corinne et Jean Pierre Grossot
Chablis 1er cru 2019 Vaucoupin
Chablis met uitgesproken mineralig profiel van de beroemde heuvels van Fleys.
Druivenras Chardonnay
Land / Streek Frankrijk Bourgogne Chablis
Inhoud / Alcohol 0.75 L / 13%
€ 33,75
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief