Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Jane Eyre

Bourgogne Côte de Beaune / Frankrijk

Grote namen
Jane Eyre, geboren in Gippsland, Australië, zette haar eerste stappen op Domaine Chevrot (Santenay) in 1998. Na wat heen en weer gereis tussen haar geboorteland en Europa vestigde ze zich in 2003 definitief in Bourgogne, na een korte periode in de Duitse Moezel. Ze werkte met een aantal van de grootste namen van de Côte de Beaune, op de domeinen Comtes Lafon en Matrot, voordat ze werd aangesteld als wijnmaker op het domein Newman totdat dat werd verkocht. Tegelijkertijd richtte ze in 2011 een klein wijnhandelbedrijf (négoce) op met de hulp van bevriende wijnmakers.

'Delicate, uitnodigende wijnen, versierd met soepele tannines en levendig, weelderig fruit.'
 
Van Aussi tot négociante de l'année 
Van Aussie kapster tot gelauwerde, bekroonde wijnmaker: Jane Eyre's opgang naar de voorste linie van Bourgogne is op zijn zachtst gezegd een buitengewoon verhaal. Sinds haar eerste wijnoogst in 1998 is haar reputatie spectaculair gegroeid en heeft ze een trouwe aanhang heeft ontwikkeld met lovende kritieken van grootheden als Jancis Robinson, Tim Atkin en Neal Martin. Onlangs ontving ze haar tweede ster van La Revue du Vin de France en (in 2021) werd ze door dit wijninstituut uitgeroepen tot Négociante de l’Année, een enorme prestatie.

 


Heldin

De getalenteerde wijnmaakster, die de naam draagt van een van de heldinnen uit de Engelse literatuur, is voorstander van gematigd gebruik van zwavel (SO2) en het licht ontstelen van druiven. Ze produceert handgemaakte, zachte, volle wijnen uit de Côte de Beaune, Côte de Nuits en Beaujolais.


Weelderig

Jane's eerste wijnjaar was in 1998 in de illustere regio Bourgogne. Daarna verfijnde ze haar vaardigheden door samen te werken met enkele van 's werelds meest gerespecteerde wijnmakers, waaronder Comtes Lafon, Ernie Loosen in de Moezel en Freddie Mugnier in Chambolle Musigny. Vandaag de dag is Jane een van de meest vooraanstaande wijnmakers in de opkomende klasse van micro-négociants, die uiteindelijk haar eigen wijnmakerij heeft opgezet in het kleine dorpje Cissey in Volnay (Côte de Beaune). Haar wijnen bezitten allemaal dezelfde kenmerkende stijl: delicaat en uitnodigend, versierd met soepele tannines en levendig, weelderig fruit.


Knapperig  fruit

Door toepassing van zachte extractietechnieken, doordacht gebruik van eikenhout en vroege botteling heeft Jane bourgognes gecreëerd die toegankelijk en aantrekkelijk zijn, zelfs in hun jonge jaren. Verwacht aroma's van knapperig kersen- en bramenfruit om je zintuigen te prikkelen. Enkele van onze favorieten zijn haar prachtige Gevrey-Chambertin Village en haar mooie witte Santenay. Ze maakt overigens ook een aantal prachtige Aussie-pinots in Yarra & Tasmanië.

Zien: Jane Eyre over de Beaune appellation


'Knapperig kersen- en bramenfruit dat je zintuigen prikkelt.'


Onafhankelijk

Jane was de eerste Australische én de eerste vrouw, die de prijs voor Negociant van het Jaar won van de Revue du Vin de France, de insidersgids voor de beste wijnen van Frankrijk. De prestigieuze titel erkent het talent van een bepaald type wijnmaker –onafhankelijke spelers die geen eigen wijngaarden hebben, maar druiven van anderen kopen om hun eigen wijn te maken. Dit is een fantastische erkenning voor Jane, de bekroning op haar indrukwekkende portfolio van heerlijk bescheiden, toegankelijke pinot noirs.


Zeldzaam

Als micro-négociant  produceert het bedrijf zeer kleine hoeveelheden, waardoor deze pinot noirs uiterst zeldzaam zijn. De zeer beperkte volumes krijgen imposante beoordelingen in de internationale wijnpers.


‘As the wines developed in tank and then in barrel, there was a real transformation, and we are very excited with all the new releases.’

Jane Eyre


 

 

 

Jane Eyre
Fleurie 2022
Perfect voor de zomer!
Druivenras Gamay
Land / Streek Frankrijk Beaujolais
Inhoud / Alcohol 0.75 L / 14%
€ 23,75
Jane Eyre
Côte de Nuits Villages 2022
Value for money!!
Druivenras Pinot Noir
Land / Streek Frankrijk Côte de Nuits
Inhoud / Alcohol 0.75 L / 12%
€ 55,25
Jane Eyre
Auxey Duresses rouge 2022
Zeer goede bewaarwijn!
Druivenras Pinot Noir
Land / Streek Frankrijk Côte de Nuits
Inhoud / Alcohol 0.75 L / 13,5%
€ 51,25
Jane Eyre
Santenay blanc 2022 village
Classic white Burgundy!
Druivenras Chardonnay
Land / Streek Frankrijk Côte de Beaune
Inhoud / Alcohol 0.75 L / 13,5%
€ 62,95
Jane Eyre
Gevrey Chambertin 2022
Always very seductive!
Druivenras Pinot Noir
Land / Streek Frankrijk Côte de Nuits
Inhoud / Alcohol 0.75 L / 13,5%
€ 87,75
Jane Eyre
Beaune 1er cru Avaux 2022
Topfavoriet van Jane!
Druivenras Pinot Noir
Land / Streek Frankrijk Côte de Beaune
Inhoud / Alcohol 0.75 L / 13%
€ 87,75
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief