Domaine Yves Cuilleron
Côte Rôtie 2020 Viallière

€ 108,75
/ € 652,50 (per doos van 6)

Domaine Yves Cuilleron
Côte Rôtie 2020 Viallière

€ 108,75
/ € 652,50 (per doos van 6)
Yves Cuilleron’s motto is: druiven moet je zo rijp mogelijk plukken. Als lekkerbek met een voorliefde voor goed eten houdt hij van ‘vins gourmands’ (gulzige wijnen). Dat gulzige proef je terug in zijn eigen wijnen. Hij maakt ze 100% maison. Niets staat bij hem vast, hij werkt puur op gevoel. Hij observeert en stuurt bij. Selecteert eigenhandig het fruit van de oudere en jongere stokken. Dit uiterst zorgvuldige wijngaardbeheer is kenmerkend: de stokken krijgen bij Cuilleron een haute couture-behandeling. Cuilleron werkt in en rond Chavanay, iets ten zuiden van Condrieu, 59 hectare wijngaard verdeeld over Saint Joseph (Blanc), Saint Joseph (Rouge), Côte-Rôtie en Condrieu. Wine Spectator noemt hem de leider van de nieuwe generatie wijnmakers in de Condrieu, Hij wordt alom beschouwd als één van de grote wijnmaaktalenten van de noordelijke Rhône.
Alweer de derde generatie wijnmaker. Het domaine is in het bezit van de familie sinds 1920. Opgezet door Yves' overgrootvader Claude. Samen met François Villard absoluut één van de de grootste talenten in de Noord Rhône. Yves Cuilleron heeft één adagium:...zo rijp mogelijke druiven plukken! Dit vertaalt zich in al zijn wijnen.
Patrijs uit de oven met witte spitskool. Reerug met paddenstoelen (eekhoorntjesbrood). Lamsschouder.
Reviews
Jancis Robinson 16

Intriguing berry nose. Touch of elderberry. Wiry, plenty of driving acidity. Dark, intriguing, floral notes. Unusual Syrah as it doesn’t have either dark-cherry or olive notes. Much more floral, zesty, spicy, fresh and crisp finish. (AWH)

€ 108,75
/ € 652,50 (per doos van 6)
Domein Domaine Yves Cuilleron
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2020
Bewaartermijn 2022 - 2036
Serveertemperatuur 15 à 17 °C
Smaakprofiel Krachtig & Rijk
Druif Syrah met een toefje Viognier
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13,5%

Domaine Yves Cuilleron

Rhône Noord / Frankrijk

Yves Cuilleron’s motto is: druiven moet je zo rijp mogelijk plukken. Als lekkerbek met een voorliefde voor goed eten houdt hij van ‘vins gourmands’ (gulzige wijnen). Dat gulzige proef je terug in zijn eigen wijnen. Hij maakt ze 100% maison. Niets staat bij hem vast, hij werkt puur op gevoel. Hij observeert en stuurt bij. Selecteert eigenhandig het fruit van de oudere en jongere stokken. Dit uiterst zorgvuldige wijngaardbeheer is kenmerkend: de stokken krijgen bij Cuilleron een haute couture-behandeling. Cuilleron werkt in en rond Chavanay, iets ten zuiden van Condrieu, 59 hectare wijngaard verdeeld over Saint Joseph (Blanc), Saint Joseph (Rouge), Côte-Rôtie en Condrieu. Wine Spectator noemt hem de leider van de nieuwe generatie wijnmakers in de Condrieu, Hij wordt alom beschouwd als één van de grote wijnmaaktalenten van de noordelijke Rhône.

Lees meer