Domaine Joblot
Givry 1er Cru l'Empreinte 2022

€ 49,25
/ € 591,00 (per doos van 12)

Domaine Joblot
Givry 1er Cru l'Empreinte 2022

€ 49,25
/ € 591,00 (per doos van 12)
Familiebedrijf Joblot is diepgeworteld in Givry en combineert dit fundament met diepgaande oenologische kennis. Het domein strekt zich uit over 14 hectare wijngaard, waarvan 13 hectare pinot noir en 1 hectare chardonnay. Jean-Marc en Vincent Joblot zetten dit domein eind jaren zeventig op de kaart, waarbij de ene broer zich over de wijngaard ontfermde en de ander over de kelder. Inmiddels worden ze bijgestaan door Juliette, dochter van Jean-Marc, die de familietraditie voortzet en de nieuwe generatie vertegenwoordigt. Met hun vakmanschap en oprechte belangstelling voor bodemprocessen en de vegetatiecyclus van de wijnstok, maken de Joblots fantastische wijnen met een heel eigen karakter. De wijnpers is unaniem lyrisch: ‘beste wijnen van Givry’ (Perswijn), ‘viticulture perfectioniste’ (La Revue du Vin de France) en ‘Joblot, the uncontested king in the Givry appellation’ (Robert Parker). Bij de vinificatie en opvoeding van de wijnen ligt de nadruk op fraîcheur en vitaliteit. Het aandeel nieuw eiken ligt hoog (rond de 50%), maar het hout ondersteunt de wijnen en overheerst nooit.
Nieuwe wijn van het domein en echt een van de beste rode wijnen uit Givry. Assemblage van hun 1er Cru top percelen als: Servoisine, Bois Chevaux, Cellier aux Moines, Clos Marole. Een selectie van het beste met alle facetten die Givry zo boeiend maken! Intens dieprood van kleur. Meer nieuw hout. Vol, geconcentreerd en zeer indrukwekkende stijl.
Kapoentje uit de oven. Ander licht vederwild gaat natuurlijk ook. Crépinettes de veau.
€ 49,25
/ € 591,00 (per doos van 12)
Domein Domaine Joblot
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2024 - 2030
Serveertemperatuur 15 à 17 °C
Smaakprofiel Krachtig & Rijk
Druif Pinot Noir
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13,5%

Domaine Joblot

Bourgogne Côte Chalonnaise / Frankrijk

Familiebedrijf Joblot is diepgeworteld in Givry en combineert dit fundament met diepgaande oenologische kennis. Het domein strekt zich uit over 14 hectare wijngaard, waarvan 13 hectare pinot noir en 1 hectare chardonnay. Jean-Marc en Vincent Joblot zetten dit domein eind jaren zeventig op de kaart, waarbij de ene broer zich over de wijngaard ontfermde en de ander over de kelder. Inmiddels worden ze bijgestaan door Juliette, dochter van Jean-Marc, die de familietraditie voortzet en de nieuwe generatie vertegenwoordigt. Met hun vakmanschap en oprechte belangstelling voor bodemprocessen en de vegetatiecyclus van de wijnstok, maken de Joblots fantastische wijnen met een heel eigen karakter. De wijnpers is unaniem lyrisch: ‘beste wijnen van Givry’ (Perswijn), ‘viticulture perfectioniste’ (La Revue du Vin de France) en ‘Joblot, the uncontested king in the Givry appellation’ (Robert Parker). Bij de vinificatie en opvoeding van de wijnen ligt de nadruk op fraîcheur en vitaliteit. Het aandeel nieuw eiken ligt hoog (rond de 50%), maar het hout ondersteunt de wijnen en overheerst nooit.

Lees meer