Domaine Joblot
Bourgogne Côte Chalonnaise / Frankrijk
Alle troeven in handen
'Beste wijnen van Givry'
Perswijn
'Viticulture perfectioniste’
La Revue du Vin de France
Groene expertise
Familiebedrijf Joblot is diepgeworteld in Givry en combineert dit fundament met scherpe oenologische kennis. Het domein strekt zich uit over 14 hectare wijngaard, waarvan 13 hectare pinot noir en 1 hectare chardonnay. Jean-Marc en Vincent Joblot zetten dit domein eind jaren zeventig op de kaart, waarbij een broer zich over de wijngaard ontfermde en de ander over de kelder. Inmiddels worden ze bijgestaan door Juliette, dochter van Jean-Marc, die de familietraditie voortzet en de nieuwe generatie vertegenwoordigt.
Duurzaamheid
Met hun vakmanschap en oprechte belangstelling voor bodemprocessen en de vegetatiecyclus van de wijnstok, maken de Joblots fantastische wijnen met een heel eigen karakter. Samen met een groot aantal collega-wijnboeren zijn ze lid van GEST (Groupement d’Etude et de Suivi des Terroirs): het Bourgondische platform dat kennis ontwikkelt over zaken als terroir, duurzame wijnbouw en integratie van biodiversiteit in de Bourgondische wijngaarden.
'Joblot, the uncontested king in the Givry appellation'
Robert Parker
Puur & eigen
Optimale verzorging van bodem en wijnstokken is de basis van de Joblot-kwaliteit. Om de puurheid en eigenheid van de druiven intact te houden, worden ze al in de wijngaard met de grootst mogelijk zorg omringd. Oogsten gebeurt op exáct het juiste moment, als de druiven zeer rijp zijn. Om het fruit en z’n kwaliteiten te beschermen van de wijngaard tot in de kelder, worden de afstanden tussen elke productiefase zo kort mogelijk gehouden.Remontage
De rode wijnen gisten in gesloten cuvées met automatische pigéage: het onderdompelen van de ‘hoed’, de drijvende massa van vaste bestanddelen als schillen en pitten op de most tijdens de gisting. Hierdoor is er optimale extractie van kleur, tannines en smaakstoffen. Vroeger gebeurde dit door de hoed onder te duwen met een stok, tegenwoordig vindt dit automatisch plaats door het machinaal omhoogpompen van de wijn over de hoed. Dit laatste wordt ‘remontage’ genoemd.
Gedoseerd hout
Het aandeel nieuw eiken ligt hoog (rond de 50%), maar de vaten worden zorgvuldig uitgezocht zodat het hout de wijnen ondersteunt en niet overheerst. Bij de vinificatie en opvoeding van de wijnen ligt de nadruk op fraîcheur en vitaliteit, de wijnen verrijken zich op hun lie. Er wordt niet geklaard of gefilterd.
'Geurige wijnen met veel fraîcheur. Het hout is prachtig verweven en geeft structuur aan het rijke fruit.'
Yoeri Vojacek
Domaine Joblot
Givry 1er Cru Clos Marole 2022
Givry 1er Cru Clos Marole 2022
Top Givry; kracht en elegantie gaan hier samen
Druivenras
Pinot Noir
Land / Streek
Frankrijk
Côte Châlonnaise
Inhoud / Alcohol
0.75 L / 13,5%
€ 46,95
Domaine Joblot
Givry 1er Cru Clos du Cellier aux Moines 2022
Givry 1er Cru Clos du Cellier aux Moines 2022
Givry die barst van het bijna zwarte bosfruit. Impressive!
Druivenras
Pinot Noir
Land / Streek
Frankrijk
Côte Châlonnaise
Inhoud / Alcohol
0.75 L / 13,5%
€ 46,95
Domaine Joblot
Givry 1er Cru l'Empreinte 2022
Givry 1er Cru l'Empreinte 2022
Top Givry dankzij assemblage van hun 1er Cru top percelen
Druivenras
Pinot Noir
Land / Streek
Frankrijk
Côte Châlonnaise
Inhoud / Alcohol
0.75 L / 13,5%
€ 49,25
Domaine Joblot
Givry 1er Cru Clos Marole 2021
Givry 1er Cru Clos Marole 2021
Top Givry; kracht en elegantie gaan hier samen
Druivenras
Pinot Noir
Land / Streek
Frankrijk
Côte Châlonnaise
Inhoud / Alcohol
0.75 L / 13,5%
€ 41,50
Domaine Joblot
Givry 1er Cru Servoisine 2022
Givry 1er Cru Servoisine 2022
Fruitgedreven en krachtige Givry met zijdezachte tannines
Druivenras
Pinot Noir
Land / Streek
Frankrijk
Côte Châlonnaise
Inhoud / Alcohol
0.75 L / 13,5%
€ 46,95
Domaine Joblot
Givry 1er Cru Clos du Cellier aux Moines 2021
Givry 1er Cru Clos du Cellier aux Moines 2021
Givry die barst van het bijna zwarte bosfruit. Impressive!
Druivenras
Pinot Noir
Land / Streek
Frankrijk
Côte Châlonnaise
Inhoud / Alcohol
0.75 L / 13,5%
€ 41,50