Domaine Yves Cuilleron
Cornas 2020 le Village

€ 43,50
/ € 261,00 (per doos van 6)

Domaine Yves Cuilleron
Cornas 2020 le Village

€ 43,50
/ € 261,00 (per doos van 6)
Yves Cuilleron’s motto is: druiven moet je zo rijp mogelijk plukken. Als lekkerbek met een voorliefde voor goed eten houdt hij van ‘vins gourmands’ (gulzige wijnen). Dat gulzige proef je terug in zijn eigen wijnen. Hij maakt ze 100% maison. Niets staat bij hem vast, hij werkt puur op gevoel. Hij observeert en stuurt bij. Selecteert eigenhandig het fruit van de oudere en jongere stokken. Dit uiterst zorgvuldige wijngaardbeheer is kenmerkend: de stokken krijgen bij Cuilleron een haute couture-behandeling. Cuilleron werkt in en rond Chavanay, iets ten zuiden van Condrieu, 59 hectare wijngaard verdeeld over Saint Joseph (Blanc), Saint Joseph (Rouge), Côte-Rôtie en Condrieu. Wine Spectator noemt hem de leider van de nieuwe generatie wijnmakers in de Condrieu, Hij wordt alom beschouwd als één van de grote wijnmaaktalenten van de noordelijke Rhône.
Deze cuvée is een blend van drie verschillende percelen binnen Cornas. De wijngaarden zijn aangeplant in een granieten bodem met een hoge dichtheid van 10.000 stokken per ha. De druiven worden handmatig geoogst. In de kelder volgt een selectie en kneuzing met gedeeltelijke ontsteling. Vinificatie in open vaten gedurende 3 weken met temperatuurcontrole en regelmatig overpompen. Malolactische gisting in houten vaten waarna een houtrijping volgt van 18 maanden.
Aanbevolen bij bavette, entrecote en wild.
€ 43,50
/ € 261,00 (per doos van 6)
Domein Domaine Yves Cuilleron
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2020
Bewaartermijn 2024-2028+
Serveertemperatuur 17° - 18°C
Smaakprofiel Krachtig & Rijk
Druif Syrah
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Domaine Yves Cuilleron

Rhône Noord / Frankrijk

Yves Cuilleron’s motto is: druiven moet je zo rijp mogelijk plukken. Als lekkerbek met een voorliefde voor goed eten houdt hij van ‘vins gourmands’ (gulzige wijnen). Dat gulzige proef je terug in zijn eigen wijnen. Hij maakt ze 100% maison. Niets staat bij hem vast, hij werkt puur op gevoel. Hij observeert en stuurt bij. Selecteert eigenhandig het fruit van de oudere en jongere stokken. Dit uiterst zorgvuldige wijngaardbeheer is kenmerkend: de stokken krijgen bij Cuilleron een haute couture-behandeling. Cuilleron werkt in en rond Chavanay, iets ten zuiden van Condrieu, 59 hectare wijngaard verdeeld over Saint Joseph (Blanc), Saint Joseph (Rouge), Côte-Rôtie en Condrieu. Wine Spectator noemt hem de leider van de nieuwe generatie wijnmakers in de Condrieu, Hij wordt alom beschouwd als één van de grote wijnmaaktalenten van de noordelijke Rhône.

Lees meer