La Bastide Saint Dominique
Côtes du Rhône 2022

€ 12,25
/ € 73,50 (per doos van 6)

La Bastide Saint Dominique
Côtes du Rhône 2022

€ 12,25
/ € 73,50 (per doos van 6)
Domein opgericht in 1976 door Gerard en Marie Claude Bonnet. Gelegen in een oude 16e eeuwse kapel aan de voet van de helling van Chateauneuf du Pape (Courthezon). Rondom het domein wordt deze Cotes du Rhone gemaakt. Bodem bestaat hier voornamelijk uit zand en klei. Zeer hoge scores bij Parker, Wine Spectator en andere goede referenties!
Zuivere robijnrode kleur. Knapperig rood fruit. Zwarte bessen en frambozen. Soepele en ronde aanzet. Vlezig. Rijpe tannines, zonder overgewicht. Veel fraîcheur. Hints van eucalyptus en laurier. Heerlijk sappig. Herkenbaar Zuid Rhône van hoge kwaliteit met een hoge doordrinkfactor. In de stijl van een Vinsobres!
Paté. Gevulde kalkoen en ander gevogelte. Eendenborst.
Reviews
James Suckling 90/100

A juicy, fruity and laid-back blend of syrah and grenache. Notes of dark cherries, mixed berries, wild herbs and baking spices. Mediumbodied with finely grained tannins. Velvety texture with a fruit-driven expression on the palate and a delicious finish. Drink now.

€ 12,25
/ € 73,50 (per doos van 6)
Domein La Bastide Saint Dominique
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2024 - 2026
Serveertemperatuur 16° à 18°C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif Grenache 60% en Syrah 40%
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14%

La Bastide Saint Dominique

Rhône Zuid / Frankrijk

In het zuiden van de Rhônevallei, tussen Avignon en Orange, profiteert La Bastide de Saint Dominique van een warm en droog, typisch Mediterraan klimaat. Terroir, zon en mistralwind geven de wijnen een uitgesproken identiteit. De wijnen zijn kruidig, vol en zonnig, maar toch vol finesse en elegantie. De bodemdiversiteit, de rijkdom aan druivensoorten en de hoge leeftijd van de wijnstokken zijn de troeven van dit domaine. La Bastide Saint Dominique werkt volledig biologisch en is sinds 2014 bio-gecertificeerd. Dat betekent: intensief wijngaardwerk met regelmatig ploegen, groen oogsten en handmatige pluk en selectie. Het rendement wordt laag gehouden, ten behoeve van de kwaliteit van de druiven. De druivenrassen zijn klassiek voor het Rhônedal: grenache, syrah, cinsault, mourvèdre, carignan, clairette, roussanne en viognier. Ze worden op traditionele wijze gevinifieerd, elke variëteit apart.

Lees meer