Domaine Yves Cuilleron
Saint Joseph 2023 Digue

€ 38,75
/ € 232,50 (per doos van 6)

Domaine Yves Cuilleron
Saint Joseph 2023 Digue

€ 38,75
/ € 232,50 (per doos van 6)
Yves Cuilleron’s motto is: druiven moet je zo rijp mogelijk plukken. Als lekkerbek met een voorliefde voor goed eten houdt hij van ‘vins gourmands’ (gulzige wijnen). Dat gulzige proef je terug in zijn eigen wijnen. Hij maakt ze 100% maison. Niets staat bij hem vast, hij werkt puur op gevoel. Hij observeert en stuurt bij. Selecteert eigenhandig het fruit van de oudere en jongere stokken. Dit uiterst zorgvuldige wijngaardbeheer is kenmerkend: de stokken krijgen bij Cuilleron een haute couture-behandeling. Cuilleron werkt in en rond Chavanay, iets ten zuiden van Condrieu, 59 hectare wijngaard verdeeld over Saint Joseph (Blanc), Saint Joseph (Rouge), Côte-Rôtie en Condrieu. Wine Spectator noemt hem de leider van de nieuwe generatie wijnmakers in de Condrieu, Hij wordt alom beschouwd als één van de grote wijnmaaktalenten van de noordelijke Rhône.
Licht goudgeel van kleur met donkergele schakeringen. Delicate en plezierige wijn. In de neus vooral aroma's van geurige bloemen. Pioenroos. Kamperfoelie. Maar ook iets van abrikoos en peer. Elegante en volle smaak in de mond. Goed ontwikkeld. Roussanne op graniet. Intens.Thee. Abrikoos. Kleine toets hout. Altijd een zeer goede wijn bij Cuilleron.
Aanbevolen bij visgerechten zoals bv. zalm in honing/bladerdeeg met sesamzaadjes. Tarbot met hollandaise saus. Gegrilde kreeft. Choucroute.
€ 38,75
/ € 232,50 (per doos van 6)
Domein Domaine Yves Cuilleron
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2023
Bewaartermijn 2023- 2028
Serveertemperatuur 12 à 14 °C
Smaakprofiel Krachtig & Rijk
Druif Roussanne
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Domaine Yves Cuilleron

Rhône Noord / Frankrijk

Yves Cuilleron’s motto is: druiven moet je zo rijp mogelijk plukken. Als lekkerbek met een voorliefde voor goed eten houdt hij van ‘vins gourmands’ (gulzige wijnen). Dat gulzige proef je terug in zijn eigen wijnen. Hij maakt ze 100% maison. Niets staat bij hem vast, hij werkt puur op gevoel. Hij observeert en stuurt bij. Selecteert eigenhandig het fruit van de oudere en jongere stokken. Dit uiterst zorgvuldige wijngaardbeheer is kenmerkend: de stokken krijgen bij Cuilleron een haute couture-behandeling. Cuilleron werkt in en rond Chavanay, iets ten zuiden van Condrieu, 59 hectare wijngaard verdeeld over Saint Joseph (Blanc), Saint Joseph (Rouge), Côte-Rôtie en Condrieu. Wine Spectator noemt hem de leider van de nieuwe generatie wijnmakers in de Condrieu, Hij wordt alom beschouwd als één van de grote wijnmaaktalenten van de noordelijke Rhône.

Lees meer